Egyéb

Hét történet Müller legújabb könyvéből, amiről nem tudtál



Hogyan lett Thomas Müllerből a Bayern sztárja és világbajnok? A 30 éves játékos a hétfőn megjelenő könyvében ad választ ezekre a kérdésekre, emellett természetesen eddig nem publikus dolgokról is beszámolt. Írt többek között Klinsmann hangüzenetéről, a feleségének az eljegyzéséről, arról, hogy melyik poszton húzott le majdnem egy évet, illetve hogy milyen névvel illette őt Gerland, amiért könnyen fellökték.

Das Cover zum neuen Buch über Thomas Müller

▶ 2008-ban, a Bayern frissen kinevezett edzője, Jürgen Klinsmann egy üzenetet hagyott hátra Müllerék üzenetrögzítőjére, mert Thomast edzésre kellett vinni. Müller édesanyja emlékezett vissza azokra a pillanatokra: „Amikor a férjem megjött, lejátszottam az üzenetet. A családban előszeretettel viccelődünk és Thomas nagybátyát gyanúsítottuk a dologgal. Megváltoztatta a hangját és épp ugrat minket? Újra meghallgattuk a felvételt és rájöttünk, hogy ez tényleg Klinsmann! Később megtudtuk Thomastól, hogy Jürgen Klismann időközben elérte őt mobilon is.”

▶ Thomas leírta, hogy a feleségével való első nyaralásuk alkalmával 200 eurót kért kölcsön a szüleitől – „Olaszországba, Bellaria-Igea Marinára, Rimini közelébe utaztunk. A Lisával való kikapcsolódás és a strand nagyon jót tett. Energiával feltöltődve vártam a rám váró feladatokat. Lisa érezte milyen koncentrált és motivált vagyok. „Mindenképp profi leszel”” – mondta nekem.

Thomas Müller: Frühe Hochzeit mit Lisa kein Fehler | FC Bayern

▶ Müller 2008 karácsonyán kérte meg Lisa kezét. „Épp jöttünk vissza a karácsonyi istentiszteletről – a templomban füstölt tömjéntől Lisa egy kicsit szédelgett. Jó hangulatban voltunk és vártuk a karácsonyi vacsorát. A szüleim háza előtt megkérdeztem tőle, hogy lesz-e a feleségem. Igaz, hogy nem borultam térdre, de ettől függetlenül is igent mondott! Mindketten nagyon boldogak voltunk!”



▶ Amikor egy U14-es tornán egy védő megsérült, az edző megkérdezte Müllertől, hogy tud-e belsővédőt játszani. A Bayern megnyerte a címet és Thomas háromnegyed évig ebben a pozícióban játszott. Egészen addig, amíg Rosenheimben 0-2-es hátrányba nem kerültek a bajorok. Müllert előrevezényelte az edző, a Bayern pedig megfordította a meccset. „Ki tudja. Ha nem lett volna az a félidő Rosenheimben, talán még mindig belsővédő lennék. Természetesen örülök, hogy így alakult és támadóként játszom.”

Thomas Müller (r.) mit seinem Jugendtrainer bei einer Pokalübergabe

▶ Thomast az U19-es időszakában le akarta igazolni az Augsburg, ez volt az első ajánlata egy profi egyesülettől. Müller és az ügynöke, Ludwig Kögl az augsburgiak sportigazgatójával. Andreas Rettiggel találkozott. Müller erősségeiről volt szó – „Elfogulatlanként azt mondanám, hogy nem vagyok a leggyorsabb játékos.” Ludwig keményen nézett rám és később azt mondta: „Nem mondhatod, hogy nem vagy gyors! Futószalagon szállítod a gólokat, ez a lényeg.” Ma már csak nevetünk ezen.

▶ Hermann Gerland természetesen edzette Thomast ifiként. Egy paderborni meccsen Müller egy párharcot követően a földön maradt. „Hermann ezután kacsintva Müller kisasszonyként nevezett, mert az ő álláspontja szerint a robosztusabb játékosok elleni párharcokban még könnyedén elestem. Humorral kezeltem a dolgot. Soha nem voltam az a játékos, aki műesik és egy szabálytalanság után sokáig hever a földön. De megértem Hermann kacsintását. Keményebbnek kell lennem.”

▶ Már Müller nagypapája is nagy focirajongó volt és a Bayernért szorított. „Nálunk a családban egyszerűen a Bayern A klub. Az egyik nagybátyám a Borussia Dortmundot tartja annak, mindenki más az FC Bayernt.”

Forrás: BILD

Hét történet Müller legújabb könyvéből, amiről nem tudtál
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top