Egyéb

Davies lett az év újonca a Bundesligában



A Bayern München kanadai balhátvédjét, Alphonso Daviest választották a Bundesliga idei szezonjának legjobb újoncának. A szavazáson részt vettek a szurkolók, a csapatok és a szakértők is.

A szavazáson azok a játékosok vehettek részt, akiket a 2019/20-as idény során valamelyik hónapban a hónap újonca címre választották. Így a végső voksoláson augusztus hónap legjobbja, a Schalke angol jobbhátvédje, Jonjoe Kenny, szeptember, október és november választottja, a mönchengladbachi Marcus Thuram, a decemberben megszavazott kölni Ismail Jakobs, a téli hónapokban (január, február) berobbanó Erling Haaland és a kihagyás utáni májusi hónap legjobbja, a későbbi győztes Alphonso Davies vehetett részt.

A voksolás – először a díj történetében – a szakértők részvételével is zajlott: 40 százalékban a drukkerek, 30 százalékban a klubok és azok játékosai, valamint újabb 30-ban a Bundesligával foglalkozó újságírók szólhattak bele, hogy végül ki kapja a díjat.

Lesión de Haaland en el Borussia Dortmund vs. Bayern Múnich: Qué tipo de lesión es y cuánto estará de baja | Goal.com

Valószínűleg Haaland lehetett Phonzie legnagyobb ellenfele a szavazáson.

A kritériumok közé tartozott az, hogy a jelölt játékosoknak 23 évesnek vagy annál fiatalabbnak kellett lennie, amikor startolt a szezon, maximum 450 játékpercet teljesíthettek egy korábbi idényben a bajnokságban és természetesen nem játszhattak kezdőként korábbi Bundesliga idényekben. Phonzie egyébként minden kikötésnek megfelelt, hiszen 18 esztendősen kezdte az idei szezont, hat meccsen csereként pedig mindössze 74 játékperce volt a tavalyi szezonban.

Az előző idények nyertesei: Özan Kabak (Stuttgart, 2018/19), Amine Harit (Schalke, 2017/18), Ousmane Dembélé (Dortmund, 2016/17).

Gratulálunk Alphonsónak a trófea megszerzéséhez, egyértelműen megérdemelten nyerte meg a szavazást!

Davies lett az év újonca a Bundesligában
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top