Interjúk és nyilatkozatok

Hainer: Hihetetlenül jól sikerült a generációváltás – továbbra is a jövő csapatán dolgozunkHerbert Hainer, a Bayern elnöke az Abendzeitungnak adott interjújában beszélt az első bajnoki címéről, a klub prioritásáról, jövőjéről  – illetve kérdezték Kouassiról is

Az első bajnoki címéről: Nagyszerű élmény volt. Régóta vagyok az FC Bayernnél, a felügyelőbizottságban 18 éve, szóval nem ez volt a legeslegelső címem. De ettől függetlenül érzelmes volt az első címet elnökként bezsebelni. Szerdán reggel a hotelban személyesen is köszönetet mondtam Hansi Flicknek a klasszis teljesítményéért, gratuláltam ahhoz, amit a csapattal véghez vitt.

A Bayern triplázós esélyeiről: Megnyertük a német bajnokágot, ott vagyunk a kupadöntőben és fél lábbal a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is. A csapat egyénileg hihetetlenül jól van felépítve, Hansi Flick pedig olyan csapatot formált belőlük, akik egy csomó játékörömet és kvalitást visznek fel a pályára. A csapat olyan jó helyzetben van, hogy lehetősége van az összes címet megnyerni. Ehhez mindig szükség van egy adag szerencsére – egyébként mindent magunkban hordozunk.

A krízis Bayernre gyakorolt hatásáról: Azt hiszem, hogy a Bayern München hihetetlenül jól szerepelt a koronás időszakban. Sportszakmailag remekül készültünk fel, hogy az újraindítás után ismét formában legyünk. Másrészről az FC Bayern a számos cselekedetével társadalmilag is példaértékűen viselkedett. Támogattuk a bajor labdarúgást, a három Bajnokok Ligája klubbal egy 20 milliós alapot hoztunk létre, a kosárlabdázóink a Münchner Tafel szervezetnek segítettek. Joshua Kimmich és Leon Goretzka életre keltették a „We kick Corona” alapot, amellyel már öt millió euró fölötti összeget gyűjtöttek össze. És a többi, és a többi… Ez teszi kivételessé az FC Bayernt.

The Bavarian basketball players with Barthel, Pesic and Zipser at ...


Sané leigazolásának nehézségéről: Először a hátralévő játékosainkkal akarunk hosszabbítani, ezután fogunk foglalkozni a lehetséges távozókkal és érkezőkkel. A prioritást most a velünk szerződésben lévő játékosokkal való tárgyalások jelentik.

Boatenggel is akarnak tárgyalni? Jerome Boateng lenyűgöző tavaszt játszott. Gratuláció neki, ő egy értékes játékos.

Az eddigi szerződéshosszabbításokról: Kiemelkedő csapatunk van. Természetesen figyeljük, hogyan tudjuk még jobban megerősíteni, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy már most is nagyon jó perspektívákkal rendelkező, nagyon jó csapatunk van. Alphonso Davies, Joshua Kimmich, Benjamin Pavard, Serge Gnabry, Kingsley Coman, Niklas Süle – ezek mind azok a játékosok, akikből a klub jövője áll. Egy boldog elnök vagyok: Megnyertünk a német bajnokságot, minden sorozatban képviseltetjük magunkat, illetve a generációváltás is hihetetlenül jól sikerül.

Tanguy Kouassi is illik a koncepcióba? Továbbra is a jövő csapatán dolgozunk. Ez egyrészt ez a tapasztalt klasszisjátékosokból, másrészt a saját sorainkból érkező fiatal ifijátékosokból tevődik össze. Illetve figyeljük azt is, hogy hol vannak számunkra érdekes fiatal tehetségek a világon.

Oliver Kahn legt beim FC Bayern los: Neuer Vorstand äußert sich zu ...

Hainer: Hihetetlenül jól sikerült a generációváltás – továbbra is a jövő csapatán dolgozunk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top