Bundesliga

Flick: Remélem Thiago és Alaba is hosszabbít – Boateng kiváló állapotban vanHansi Flick a Freiburg elleni utolsóelőtti bajnoki, egyben az utolsó hazai bajnoki mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót.

A személyi helyzetről: Van pár kidőlt játékosunk, ezért pár helyen változtatni fogunk. David Alaba régebb óta bokaproblémával küzd. Ivan Perisic már Brémában sem állt rendelkezésre és Serge Gnabry is összeszedett egy húzódást. Jelenleg úgy tűnik, hogy egyikük sem fog játszani. De van még 24 óránk, holnap meglátjuk mi lesz. A védelem szélén és a közepén is vannak alternatíváunk, de világos, hogy Lucas játszani fog.

A következő Bundesliga-meccsekről: Nagyon fontos, hogy ritmusban maradjunk. A Freiburg elleni meccs után egy teljes hetünk lesz. Tudatában kell lennünk annak, hogy tartanunk kell a ritmust. A következő két meccshez ugyanolyan koncentráltan kell hozzáállnunk, mint a korábbi találkozókhoz, mindkettőt eredményesen akarjuk zárni. A csapat mentalitása olyan, hogy ezeket a meccseket is meg akarjuk nyerni. A rekordok egyáltalán nem fontosak. Számomra az a cél, hogy nyerjünk.

A Freiburg erősségeiről: A futballiparban Christian Streich nagyon tekintélyes edző a friss, őszinte stílusa miatt. Óriási tisztelettel vagyok a teljesítménye felé. A csapata a sok távozó ellenére mindig abban a helyzetben volt, hogy a nemzetközi helyekért játsszon. Komoly mentalitású csapatról van szó. A Freiburgban uralkodó nyugalom is biztosan egy fontos tényező. Mindannyian egy kötelet húznak, és nem nagy az egójuk. Várom a Freiburg elleni meccset. A mérkőzések és Christiannal folytatott beszélgetések mindig nagyszerűek.

A június végi lehetséges távozókról: Beszélgetünk róla, de még túl korai. Lesz még három meccsünk, majd egy rövid szünetünk, ezután folytatódik a Bajnokok Ligája. Kívánjuk, hogy ezekre a meccsekre a jelenlegi kerettel vághassunk neki, illetve, hogy a kölcsönben itt lévő játékosok is velünk lehessenek.

A keretről: A jelenlegi nagyon erős második csapatunkban van pár játékosunk, akikhez visszanyúlhatunk, a holnapi keretünkben is lesznek egy párat. Ettől függetlenül természetesen szükségünk van egy bizonyos keretmélységre.A Bajnokok Ligája és a válogatott-meccsek közötti szünetről: Ez egy különleges, soha nem látott helyzet. A játékosainknak, de más, nemzetközileg érintett német klubok játékosainak is időre van szükségük a regenerációhoz. Mindannyiunknak egy asztalhoz kell ülni és közösen dönteni, hogy mi a legjobb mindenki számára. Fontos, hogy főként azokra a játékosokra gondoljunk, akiknek nagyon sok meccs van a lábaikban. A cél, hogy ők is friss lábbal kezdhessék meg az új szezont.

Ulreich esetleges játékáról: A Bayernnél töltött időszakomban Sven szenzációs munkát végez. Természetesen gondolunk erre is. De ezek olyan dolgok, amelyekről holnap fogunk dönteni.

Thiagoról: Thiago egy kivételes tudású, remek futballista, aki minden csapat számára segítséget jelent. Nagy játékintelligenciát visz a játékba. Természetesen remélem, hogy továbbra is nálunk fog játszani, csakúgy mint David Alaba. Mindeketten topjátékosok.

Boatengről: Jerome kiváló állapotban van. Az egész védelmünk az alapja annak, hogy védekezőleg ilyen jól teljesítünk. Természetesen mindenki a saját csapatában akarja tudni egy ilyen kvalitással és tapasztalattal rendelkező játékost.

Javi Martínezről: Javi a szezon során mindig sérülésekkel küzdött. Ha játszik, mindig teljes szívből teszi, és bízhat benne az ember. Ez olyan dolog, amit az edző szívesen lát. A tapasztalatával jó hatással van a csapatra. Magától kell döntenie a továbbiakról. Most a következő meccsre koncentrálunk.

Süle a BL-ben? Van még időnk a Bajnokok Ligájáig. Philippe Coutinho esete is ugyanez – mindketten megtették az első lépéseket a visszatérés felé. Sokatmondónak tűnt, de továbbra is lépésről lépésre haladunk a srácokkal, meglátjuk hogyan reagál Süle térde vagy Philippe bokája. Tolisso is jól fest. Természetesen szuper dolog lenne, ha teljes kerettel vághatnánk neki a Bajnokok Ligájának.Flick: Remélem Thiago és Alaba is hosszabbít – Boateng kiváló állapotban van
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top