Átigazolási hírek

Kiakadt az egykori PSG-játékos: „Kouassi hozzáállása felháborító” | Sagnol és Lizarazu is megszólaltTanguy Kouassi francia és német lapok egybecsengő információi szerint nyártól a Bayern München játékosa lesz. A hírt a játékos anyaegyesületénél, a PSG-nél természetesen elég rosszul fogadták, a 18 éves védekező játékos ugyanis hosszas gondolkodás után végül elutasította a franciák profi szerződésajánlatát és az elkövetkezendő hetekben ötéves szerződést fog a bajorokkal aláírni.
Kouassi döntésében a pénzügyi feltételeknél is fontosabb szerepet játszott a klub stabilitása és jövőképe. A PSG-nél öt éven belül öt változás történt a sportigazgatói poszton és négy menedzser is megjárta a klubot ez idő alatt – a Bayern vezetői ezzel ellentétben stabil alappillérei a klub jövőjének, emellett pedig tele van tűzdelve francia játékosokkal, akik segíthetik a játékos beilleszkedését.

A PSG egykori játékosa, Jerome Rothen éles kritikával illette a srácot, illetve a közelmúltban távozó PSG-tehetségeket: Moussa Diaby (19, Bayer Leverkusen), Christopher Nkunku (21, RB Leipzig), Stanley Nsoki (20, OGC Nizza), Arthur Zagre (17, AS Monaco) und Timothy Weah (19, OSC Lille)

„Felháborítónak tartom, ellenzem ezt a fajta hozzáállást. Ezek a srácok tartoznak a PSG-nek azzal, hogy maradnak, ha profiszerződést kínálnak nekik és ezzel segítik elő a fejlődésüket. Nem értem, hogyan reagálhat egy játékos így, miután az egész szezonban megbíztak benne. Mi a kifogása? A Bayernnél kevesebbet fog játszani. Szörnyű ez a mentalitás.”

Manchester City | Tanguy Kouassi: Manchester City to make move for ...


A Bayern korábbi két szélsőklasszisa, a francia Lizarazu és Sagnol is kommentálta a valószínűsíthető átigazolást. Bixentével kezdjük a sort, aki nem mer átfogó véleményt mondani Kouassiról:

„A srác nem sokat játszott. De látni, hogy egy nagy tehetség és tud játszani a védelem közepén és a védekező középpályán is. Az ugróereje és a fejeseknél való időzítése imponál számomra.”

Willy Sagnol is csak óvatosan bánt a szavakkal:

„Még nem állapítható meg, hogy inkább a védelemben vagy a hatos pozícióban lesz jobb játékos. Kouassi nagyon robosztus, nem sok izmot kell már magára pakolnia. Elől nagyon jól fejel, de a védekezésben még tanulnia kell olvasni a játékot. Ehhez elsősorban játéklehetőségre van szüksége. Megvan benne a potenciál és tovább is fog fejlődni.”

Sagnol a Kickernek adott nyilatkozatában egy 4-4-es PSG-Amiens mérkőzést elevenített fel, ahol Kouassi góljával egyenlítettek ki a fővárosiak 3-1-es hátrányról. 3-2-es állásnál Draxler beadásából Tanguy emelkedett a levetgőbe és fejelte be az egyenlítőgólt.

Amiens-PSG: double buteur mais pas encore pro, Kouassi continue de ...

Kiakadt az egykori PSG-játékos: „Kouassi hozzáállása felháborító” | Sagnol és Lizarazu is megszólalt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top