Interjúk és nyilatkozatok

Heynckes: A jelenlegi keretben is érezni azt az összetartást, amit 2013-ban



Jupp Heynckes a Kickernek adott nyilatkozatában dicsérte az FC Bayern teljesítményét és elárulta, hogy mi teszi kivételessé a bajorok edzőjét, Hansi Flicket.

„Leginkább a pályán lévő tizenegy játékos egysége és a pályán kívüliekkel való harmónia imponál számomra. Látom benne Hansi Flick és az edzői stábja munkáját.”

Heynckes szerint Flick kinevezése egy korszakalkotó megoldás a klub számára. Szerinte azért ilyen erős, mert nem tartja magát annyira nagynak és mindig szerény tud maradni, továbbá hiteles és tekintélyes szakedző. Ezenkívül hangsúlyozta Hansi személyi változtatásainak, Alaba és a többiek pozícióváltásainaik jelentőségét is.

„Nagyon okos dolog volt tőle, hogy Alabát a védelem centrumába helyezte, mert a modern fociban a belsővédők játéktudása nagyon fontos. Alaba és Boateng precíz passzokkal operál, illetve túlerőt alakítanak ki a középpályán, ha előrehúzódnak.”




Bundesliga | Joshua Kimmich: "Alaba is one of the best in the ...

Elmondta, hogy a Daviesbe vetett bizalom és Joshua Kimmich középpályára való előremozdítása, amelynek során Benjamin Pavard jobbhátvédként játszhatott, kifizetődött.

„Ezek az újítások nagyon feljavították a Bayern játékát. Taktikailag változatosabb, védekezőleg rendezetebbek, fegyelmezettebbek, elől pedig dominánsabbak. A szerkezet stabil, a passzok jók, a pontosság stimmel.”

A müncheniek felemelkedése sokkal inkább függ Heynckes embercentrikus karakterén, mint a tényleges taktikai elemelek – véli Jupp papa.

„Az őszinte, empatikus fellépése lehetővé teszi számára, hogy bejusson az emberek elméjébe és lelkébe. Ez az emberi tényező fontosabb, mint a taktikáról vagy a presszingről való folyamatos beszéd. A játékosok hangulata is jelzi a pályán kívüli magatartását. A nagycsapatok játékosai mindig különlegesen jól megértik egymást, példa erre a 2013-mas triplázó együttes. Ezt az összetartást a jelenlegi Bayern-keretben is érezni lehet.”



Heynckes: A jelenlegi keretben is érezni azt az összetartást, amit 2013-ban
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top