Egyéb

Golden Boy: A Bayernből Alphonso Davies és Leon Dajaku szerepel a bő listán



A Tuttosport idén is közzétette az általuk választott legjobb 21 éven aluli játékosok névsorát – a bő listán 100-an, a Bayernből két játékos, Alphonso Davies és Leon Dajaku szerepelnek, míg a Bundesliga rajtuk kívül tovább nyolc játékost biztosít a Golden Boy listára. Ott van a jelöltek között a remek formának örvendő Szoboszlai Dominik is.

A Bayernes vonatkozású játékosok közül a müncheni nevelésű Salzburg-támadó Karim-David Adeyemi, a Rekordbajnokkal szóba hozott Ajax-jobbhátvéd Sergino Dest és a Bayern által korábban leigazolni kívánt Callum Hudson-Odoi is tagja a lajstromnak.

Bundesliga-jelöltek: Erling Haaland, Giuseppe Reyna, Jadon Sancho, Sergio Gómez (BVB), Alphonso Davies, Leon Dajaku (Bayern), Ozan Kabak, Juan Miranda (Schalke), Ethan Ampadu (Lipcse), Paulinho (Leverkusen).

Leon Dajaku, a bajorok másik jelöltje



A legfőbb esélyesnek a tavalyi szűkített listán csak egy szavazatot begyűjtő Alphonso Davies mellett, talán  a szintén remek formában és statisztikákkal játszó Erling Haaland és Jadon Sancho számítanak.

A Tuttosport egy közönségszavazást is elindított (szavazzatok Daviesre), de a végső győztesről az európai szaklapok 40 újságírójának szavazatai fognak dönteni. A szavazók mindegyike 5 játékost állíthat sorrendbe, akik 10-7-5-3-1 pontot kapnak a végelszámolásnál. A listát havonta 20-20 fővel szűkítik, így a legjobb 20 mezőnye októberre alakul ki.

A fullos lista:




Golden Boy: A Bayernből Alphonso Davies és Leon Dajaku szerepel a bő listán
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top