Bundesliga

Flick: A bajnokság után a következő cél fog a szemünk előtt lobogniA Bayern edzője a Werder Bremen elleni, kedd esti mérkőzés kapcsán tartott sajtótájékoztatót. Természetesen ezúttal sem csak a mérkőzésseé és az ellenféllel kapcsolatban nyilatkozott.

A Bremen elleni meccsről és a rotációról: Brémában ugyanolyan motiváltan, elkötelzetten és profin fogunk pályára lépni, mint mindig. Lesz két változtatás, gondolhatják kiről van szó. Hogy lesz-e még változás, arra még várni kell. Ma edzettünk, de nem volt olyan tartalmas – rondóztunk és kapura lőttünk, ez elég is volt mára. Most 24 óránk van, hogy feltöltődjünk energiával és felkészüljünk a mérkőzésre. Senkinél nem érzek olyan jellegű fáradtságot, hogy ne tudna játszani. Mindenki, aki rendelkezésre áll, 100 százalékosan motivált. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot.

A személyi helyzetről: Javi Martíneznek gyomorproblémái vannak, meglátjuk milyen állapotban lesz. Zirkzee-t izomproblémák miatt cseréltük le, ő sem teljesen 100 százalékos. Perisic is kapott egy kicsit, de szerintem mindannyian velünk tarthatnak.

A bajnoki cím esetleges megünnepléséről: Minden mérkőzést várok – csapatként és klubként mindig komolyan vesszük őket, holnap is meg akarjuk szerezni a három pontot. Ez kell ahhoz, hogy bajnokok legyünk és ez még szebbé teszi a dolgokat. De az ünneplésre még nem gondolok. Kathleen, a csapatmenedzserünk mondja meg mit tehetünk. De először meg kell nyernünk a holnapi meccset.

Lucasról és a PSG-vel kapcsolatos pletykáról: Nem ismerem a címlapokat. Lucas velünk áll szerződésben. Nem volt könnyű időszaka, sérülések miatt volt kidőlve. Minden játékosnak szüksége van a ritmusra, ez neki nincs meg. A Pavard-Davies-Alaba-Boateng négyes nagyon jól végezte a dolgát – támaszt jelentenek és labdabirtoklás során is komoly kvalitást jelentenek az offenzívánk számára. Lucas egy abszolút profi. Nagyon tetszik az edzésen való elkötelezettsége, mindent kiad magából. November óta sok taktikai edzésünk volt és ő sokat volt sérült. A Freiburg elleni meccs és a kupadöntő között lesz időnk különböző dolgokat céltudatosan gyakorolni. Minden figyelmet megkap, amelyre egy játékosnak szüksége lehet. Látom benne a pozenciált, még ha a szélen nem is gyakran megy neki úgy. Edzőként ilyen játékosokat szeretne az ember.

Jamal Musialáról: Nagyon technikás és dinamikus, ha nála van a labda. Az elmúlt hetekben sokszor edzett velünk. Ő egy fiatal srác és szüksége van még pár lépésre, hogy úgy valósítsa meg a dolgokat, mint ahogyan azt a profik teszik. A Campusunk nagyon jó munkát végez, nagyon elégedettek vagyunk a fejlődésével.

A bajnoki cím értékéről: Erre még egyáltalán nem gondoltam. 2014-ben az volt a célunk, hogy világbajnokok legyünk, mindannyian erre koncentráltunk, és a végén megnyertük a címet. Óriási örömet jelent, de mindig van tovább. Célokat kitűzni és elérni, majd ismét az célokra koncentrálni – ez a szép dolog az élsportban. Nem fogok két hétig ujjongani. Természetesen a szabályok szerint ünnepelni fogunk, ha bajnokok leszünk, de ezután a következő cél fog a szemünk előbb lobogni.

A Werderről: A Bremen megpróbálja majd leszűkíteni a területeket. Gyors játékosaik vannak és gyorsan akarnak majd váltani. Ezt láthattuk már tőlük decemberben is.

A Bremen esetleges kieséséről: Az én időmben mindig szerepet játszottak a bajnoki címben. A Bremen jó példa volt minden klub számára. Mindig nagyon jól tudták, hogy hol állnak és hova akarnak eljutni. Florian Kohfeldt most nagyon jó munkát végez. A Werder mellett szól, hogy bíznak a munkájában. A legutóbbi meccsükön is megmutatták, hogy óriási támadókvalitásokkal rendelkeznek. Az utolsó játéknapig minden nyitott, de saját magunkra figyelünk, nem akarunk ajándékokat osztogatni. Kedden el akarjuk érni a célunkat. Minden a saját kezünkben van.Hátrány, hogy a jelenlegi formában nincs BL? Miután világossá vált, hogy a korona szünetet igényel, jobban koncentráltunk a dolgokra. Tudtuk, hogy először jön a bajnokság, majd a kupa, végül pedig pár hét szünet után a Bajnokok Ligájában fogunk játszani. Erre nem gondolok. Előny is lehet, mert pár játékosunk visszatérhet addigra.

A jelenlegi formáról: Az edzések kvalitása nagyon-nagyon magas. Ez az alapja annak, hogy az ember a mérkőzéseken is jó teljesítményt tudjon nyújtani. Lépésről lépésre haladunk és meglátjuk, hogy pontot tudunk-e tenni a bajnokság végére. Hét pont előnyünk van, de először meg kell nyernünk a mérkőzést. Dinamikusan és nagy intenzitással akarunk Brémában is pályára lépni.

Meglepődött-e a jó formán? Nem. A játék és a formánk természetesen nem normális és az ember szokott gondolni arra, hogy jó amit lát. De a csapat kvalitása egyszerűen nagyon jó. A sérültek miatt sajnos hiányzik egy kicsit a keret mélysége, nem mindig tudjuk mindegyik játékost pótolni. Az edzéseink mindig magas szinten zajlanak. Ez a hétvégi jó teljesítmény alapja. A játékosok mindig jól valósítják meg a kérésünket, mi pedig figyeljük, hogy miben lehetünk még jobbak. Nagyon elégedett vagyok.

A Bajnokok Ligája lebonyolítása hátrány lehet? Különleges idősket és különleges helyzetet élünk. Szerencsések voltunk, hogy korán folytathattuk – mi voltunk az előfutárok, büszkék lehetünk rá. A legjobbat kell kihoznunk a szituációból, még ha csak augusztusban is lépünk pályára. Egy szünet jót is tehet, ugyanis januártól folyamatosan edzettünk. A játékosok mindig koncentráltak és motiváltak, és 10-12 nap alatt nem felejt olyan sokat az ember, jól fel fogunk tudni készülni. Az egymeccses rendszer természetesen más, mint az oda-visszavágó, de én nagyon jól ismerem ezt a kialakítást. Úgy gondolom, hogy boldogulni fogunk vele – a napiforma fog dönteni.

Kép

Süle esetleges visszatéréséről: Azt mondanám, hogy augusztus a cél. Egy augsburgi laborban ma abszolválta a második tesztjét is, csakúgy mint Philippe Coutinho. Ez volt az alapfeltétele annak, hogy csütörtökön velünk edzhessenek. Boldogok leszünk, ha újra csapatedzésen vehetnek részt.

A Sebastian Hoenesszel való munkáról: Gyakrabban telefonálunk egymással és lebeszéljük ki tarthat velünk a profikkal. Angelo Stiller is ott van a jogosultak listáján. Ha valaki kidől, tudnunk kell reagálni rá. Az U23-mas csapatunk hihetetlen formában van. Ha megnézzük milyen volt az őszi szezonjuk, akkor szuper fejlődést tapasztalhatunk. Nekünk és a klubnak is szuper, hogy visszanyúlhatunk a fiatal játékosokért.

Cuisance-ról: Micka jó fejlődésen ment keresztül. A szünet alatt nagyon, nagyon jól edzett és fizikálisan is fejlődött. Tudja hogyan kell bánni a labdával, ezt nagyon gyakran bizonyította. Koncentrált, és ez a legjobb előfeltétele a jövőjének.

A gyenge start utáni formajavulásról: Az ellenfelet korán nyomás alá helyezzük. Magasan presszingelünk és a leghátsó sorral a középpályáig is feljövünk. Mi kaptuk a legkevesebb gólt, de ez eleinte nem volt így. A hátsó négyesünk és a két hatosunk nagyon jó munkát végez a védekezésben. Kompaktak vagyunk és jól tartjuk a sorainkat. Arra koncentrálunk, hogy az ellenfelet nyomás alá helyezzük és magas intenzitással játsszunk. Egy egész szezont nem lehet így lejátszani, ehhez mély keret szükséges, és a sérülések miatt ez nem mindig volt adott. De a csapat egyszerűen remekül csinálja a dolgát.Flick: A bajnokság után a következő cél fog a szemünk előtt lobogni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top