Interjúk és nyilatkozatok

Coman: Sané nem változtat a helyzetemen; Nyáron átgondolom mi lenne a jó döntés



Kingsley a SportBILD magazin szerdai kiadásában adott interjút, ennek a fontosabb részleteit olvashatjátok.

A PSG-vel és a Juventusszal kétszer, a Bayernnel ötször lett bajnok. Mikor szakad meg a sorozat? Remélem, hogy soha! Még nem laktam jól és a Bayernnel továbbra is győzni akarok. Nem csak a bajnokságot, hanem az összes címet meg akarom nyerni.

A eddigi szezonjának értékeléséről: Azt hiszem, hogy többnyire jól játszottam, de az is biztos, hogy több gólt és több asszisztot kell jegyeznem. Időközben megtanultam küzdeni és támogatni a csapatot. Olyan játékos akarok lenni, aki különbséget tesz. Jelenleg nagyon jól érzem magam, nagyon boldog vagyok.

Mikor játszik végig egy szezont sérülések nélkül: A karantén ideje alatt nagyon sokat edzettem a Säbeneren kívül is. Egy privát fitneszedző segít nekem a gyengébb területeimen és abban, hogy stabilabb legyen a fizikumom. Fejlődni akarok és több időt invesztálok most ebbe.

Bízik a szervezetében vagy van még benne félelem? Amikor rövid időn belül két bokasérülést szenvedtem, voltak problémáim, de már rég túltettem magam ezen. Bármikor bármi megtörténhet, de ez a rizikó is része a foglalkozásunknak. De összességében jól érzem magam. Az egy az egy elleni párharcokba mindig belemegyek, és gyakran faltolnak, de ezek az ütődések normálisak.

Coman verletzt sich gegen Chelsea: "Es ist nichts Schlimmes" - kicker

Gyakrabban játszik a jobboldalon. Hol érzi magát jobban és hol veszélyesebb? Szívesebben játszom a bal, mint a jobboldalon, de ugyanez érvényes Serge Gnabryra is, ezért gyakran váltunk pozíciót. De jól hozzászoktam a jobboldalhoz – a lényeg, hogy a pályán legyek.

Ki a gyorsabb, Alphonso vagy Ön? Phonzy! Egyenesben, mondjuk negyven méteren ő gyorsabb. Ha szlalomozásról van szó, le tudom őt gyűrni.

Egy Davies-Coman balszárnyról, mint a világ leggyorsabb párosáról: Azt hiszem, hogy azok lennénk. De ha Davies és Gnabry játszik együtt, sincs ez másképp: Gnabry nagyon gyors, Davies pedig nagyon-nagyon-nagyon gyors.

A Bundesliga gyors szélsőiről: Sancho egy topjátékos, de tetszik Julian Brandt játéka is, habár ő egy kicsit beljebb szerepel. Moussa Diaby szintén nagyszerű, csakúgy mint Leon Bailey. A Bundesligában kivételesen sok topszélső játszik.

Kép


A bizonytalan jövőjéről: 2023-ig szóló szerződésem van, azaz van még időnk erre. Szeretném lejátszani a szezont, ezután, nyáron átgondolhatom a helyzetem. Mit akarok, melyik döntés lenne a jó.

Célja, hogy az összes topbajnokságban bajnok legyen? Ha ezt elérném, nagyon elégedett lennék a karrieremmel. Az öt európai topligában címet nyerni, biztos hogy kivételes dolog lenne. De erre jelenleg nem gondolok.

Kapcsolatban áll Guardiolával? Nem, nem beszéltünk. De Pep kétségtelenül egy nagyon, nagyon jó edző, továbbfejleszti a játékosait. De Hansi Flickkel is nagyon jól érzem magam – ő egy topedző, nagyon jó munkát végzünk alatta.

Sanéról és a lehetséges konkurenciáról: Ő egy nagyon jó játékos, teljesen normális, hogy a Bayern meg akar szerezni egy olyan játékost, mint ő. (…) Amikor az FC Bayernhez jöttem, Franck Ribéry, Arjen Robben, Douglas Costa és én voltunk itt szélsőként. Nagyon fiatal játékos voltam, legendák álltak előttem. Ebből is láthatják, hogy ez nem probléma számomra. A csapat számára jobb, ha sok játékos van az adott szinten. Ha Sané jönne, sem lenne probléma! Kivéve, ha a klub azt mondaná, hogy nincs már rám szükségük. De azt hiszem, hogy a klub tudja, hogy milyen játékos áll a rendelkezésükre bennem. Leroy Sané nem változtat a helyzetemen.

Kingsley Coman (Bayern): is he fleeing Leroy Sané? Bosses have a ...

Az új generációról és az ebben betöltött szerepéről: Szeretem a pályán végezni a munkám. Franciaországból jövök és a többi német srác ezáltal automatikus előnyben van a nyelv miatt. De ha valami feltűnik, én is beszélek. Öt éve vagyok itt, nem vagyok már gyerek, és ifjonc sem többé.

A korai Bundesliga-folytatás hátrány lehet a BL-ben? Remélem nem. Sokat dolgoztunk, két hónapon keresztül. A szünet utáni első meccsen 2-0-ra győztünk az Union Berlin ellen, de mindannyian éreztük a játékidő hiányát. Mindazonáltal nem lehet kifogás: Meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját.

Kapnak a bajnokság vége és a BL-folytatás között szünetet: Szerintem és remélem, hogy kapunk. A kupadöntő és a BL között alighanem lesz egy hónap szünet. Legutóbb nem volt szabadságunk, a korona ellenére szinte minden nap, folyamatosan edzettünk.

A rasszizmussal kapcsolatos tapasztalatairól: Jómagamnak ezzel még nem volt problémám, de a szezon elején például Olaszországban is láthattuk, hogy továbbra is vannak idióta, szörnyű bekiabálások. Nem közvetlenül Párizsban, hanem egy kicsit odébb nőttem fel. Az volt a benyomásom, hogy az embereket másképp kezelik a bőrszínűk miatt, ezért nem ismeretlen ez a szituáció. Sajnos ez nem újdonság és bárhol megtörténhet. A jó dolog az, hogy a világ változik és valamit tesz a rasszizmus ellen.

Coman: Sané nem változtat a helyzetemen; Nyáron átgondolom mi lenne a jó döntés
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top