Akadémia

Sebastian Hoeness: A pozitív eredmények logikus következményei a munkánknak



A Bayern II hihetetlen formában van és a koronavírus okozta szünet sem törte meg a csapatot – a restart óta a lehetséges 12 pontból 10-et megszereztek Sebastian Hoeness játékosai, a téli szünet óta pedig 11 meccsből 9-szer győztesen vonultak le a pályáról – szembeötlő, hogy a két pontvesztés alkalmával a srácoknak több mint egy félideig emberhátrányban kellett játszaniuk. A szezon első felében átlagban 2,1 gólt kaptak, 2020-ban pedig csak 0,72-t, amellyel a 14. helyről a második pozícióba léptek fel a tehetséggel teletűzdelt amatőrök. A Bayern II edzőjének interjúját olvashatjátok az FCBayern.de közlésében.

Hoeneß-Neffe Sebastian feiert seinen Geburtstag: Auch Proteste ...

Herr Hoeness, a csapata sikert sikerre halmoz. Mekkora örömet okoz magának a csapata?

Nagyon sokat! Elsősorban azokon a sikereken múlik, amelyeket mostanság ünnepelhetünk, másrészt pedig főleg a személyiségek és a karakterek miatt. Ez egy könnyen irányítható csapat, ugyanis a srácoknak mindig van kedvük a focihoz és a fejlődéshez. A nagyon intenzív időszak, a sok utazás, felkészülés és elemzések ellenére hihetetlen örömet okoz a csapattal dolgozni. Az elmúlt hetek pozitív eredményei logikus következményei annak a munkának, amelyet az edzéseken végzünk.

Dominancia a játékban illetve stabilitás a védelemben – a csapatban mi különösen imponáló most?

Ősszel is voltak jó szakaszaink a labdával és meglőttük a góljainkat is. A legfeltűnőbb, hogy az offenzív jtáékstílusunk továbbra is ápolt, viszont sokkal kevesebbet engedünk és lényegesen kevesebb gólt kapunk. Ha a Zwickau-meccsre tekintünk, akkor láthatjuk, hogy egy fizikálisan nagyon robosztus és tapasztalt ellenfélnek álltunk ellen, férfias focit játszottunk, dominánsak voltunk és a védelemben szinte semmit nem engedtünk. Ez a stabilitás egy döntő tényező – függetlenül attól, hogy mindig kell pár változtatást eszközölnünk.

Különösen lenyűzöző széria, amelyben szinte mindegyik játéknapon debütál egy ifijátékos a harmadosztályban.

Azt hiszem, hogy ezt különböző szempontok alapján kell megvizsgálnunk. Egyrészt: az egész csapat stabilabb lett, és egy újonnan bevetett játékosnak sokkal egyszerűbb megvetnie a lábát és részt vennie egy jelenleg is uralkodó, pozitív szellemiségben. A játékosok tették lehetővé, hogy jobban érezzék magukat a csapatban. A másik szempont az az, hogy az elmúlt években kiemelkedő munkát végeztünk az utánpótlásban. Az, hogy a feltörekvő játékosok közvetle új impulzust adnak a csapatnak, az az ifirészlegben végzett munkánk következménye és eredménye.




Nur ein heutiger Superstar war noch jünger als Musiala - 3. Liga ...

Jamal Musiala, aki még az 17 éven alattiak csapatába is jogosult, duplázott a Zwickau ellen és David Alaba után a legfiatalabb gólszerzőnek vallhatja magát a Bayern amatőrcsapatában. Hogyan értékeli a fejlődését?

Jamal mindig koncentráltnak tűnik, nyugodt és egy kicsit visszafogott – viszont, ha a pályára lép, azonnal padlógázt ad. Pontosan ez az, amit a fiatal játékosainktől látni akarunk, ehhez kell tartania magát. Nagy a jelenléte, nem csak a labdával, hanem labda nélkül is ügyes és agresszív. A srác segít nekünk, ezért megérdemelte a lehetőséget. A Zwickau ellen saját magát és a csapatot is megjutalmazta a góljaival, és ennek hihetetlenül örülök.

A Zwickau elleni meccs előtt új célt tűztek ki. Milyen optimisták, hogy a harmadosztályban megdöntik egy amatőrcsapat legjobb teljesítményét?

Ha továbbra is ilyen koncentráltan tudunk dolgozni és fenntartjuk az önbizalom és az alázat megfelelő elegyét, akkor optimistán tekintek a célunk elérésére. Viszont továbbra is lépésről lépésre haladunk. Az őszi időszak nehéz szakaszában is az tett minket kivételessé, hogy megfelelően kezeltük a dolgokat. Ezt tesszük most, a siker időszakában is.

Szombaton egy igazi csúcsmeccsük lesz Mannheimben. Mit vár a második és a negyedik közötti ütközetétől?

Két olyan csapat találkozik, amely az elmúlt időszakban stabil teljesítményt nyújtott. A Mannheim sajátossága, hogy a szezonban még nem is volt igazi negatív szériájuk és a férfias foci és a játékos kvalitás megfelelő keverékét alkotják. A legutóbbi formánkat akarjuk előhívni és rá akarjuk nyomni a játékunkat a meccs bélyegére. A semleges szurkolóknak biztosan egy érdekes meccs lesz.



Sebastian Hoeness: A pozitív eredmények logikus következményei a munkánknak
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top