Bundesliga

Akár már a hétvégén bajnok lehet a Bayern; nem Münchenben lesz a kupaátadás?



A Bayern már ezen a hétvégén bajnok lehet – ehhez az kell, hogy a Dortmund szombaton délután kikapjon Düsseldorfban, a Bayern pedig megnyerje a kora esti, Mönchengladbach elleni hazai mérkőzését. Ha nem is pár nap múlva, de csak idő kérdése, hogy a sorozatbeli nyolcadik Salátástálját is behúzza a német Rekordbajnok. De vajon mi lesz a kupaátadási ceremóniával?

A jelenlegi tendencia szerint, ha a Bayern idő előtt bajnok lesz, sem kapja meg a bajnoki címet az utolsó hazai, Freiburg elleni meccsén a 33. fordulóban, hanem csak az utolsó játéknapon, Wolfsburgban adja át nekik a Salátástálat a DFL-vezér, Christian Seifert.

Seifert nem akarja idő előtt díjazni a győztest, ugyanis nem akarja vállalni azt a kockázatot, hogy a korona miatt az utolsó forduló esetlegesen el legyen halasztva, amire természetesen csekély esély áll fenn. A díjátadó ceremónia egyébként is kivételes lesz, ugyanis a szabályok betartása mellett alig lesz ember a stadionban, illetve  többek között a klublegendák bevonulására, a pódiumra, illetve a barátokra és családtagjaikra sem számíthatnak a játékosok.

Érdekesség, hogy a Bayern a 2016/2017-es győzelmet is a wolfsburgi Volkswagen Arénában ünnepelhette, legalábbis matematikailag itt vált biztossá Carlo Ancelotti csapatának sikere a Bundesligában.

Akár már a hétvégén bajnok lehet a Bayern; nem Münchenben lesz a kupaátadás?
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top