Német Kupa

Flick: Nagyon a szívemhez nőtt a klub; nagyon jó a csapatszellem; Davies húzóemberünkHansi a Frankfurt elleni kupameccs kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

A személyi helyzetről és az esetleges rotációról: Michael Cuisance-nak gyomorproblémái voltak hétvégén, ezért az Eintracht ellen sem áll rendelkezésre. A hosszabb ideje távollévőkön kívül mindenki bevethető. Thiagonak van még egy kis problémája, de ő is bevethető. Ma nem volt olyan érzésem, hogy a játékosok fáradtak lennének, de nagyon ügyelek arra, hogy kinek van szüksége a pihenőre. Lehet, hogy lesz egy-két változtatás, de még nem döntöttem semmiről.

A Frankfurtról: Hihetetlenül tapasztaltak, főleg a kupákban – az Európa Ligában vagy a Német kupában egyaránt. Az adott pillanatban olyan állapotban lehetnek, amire számítok is. Óriási kvalitásokkal rendelkeznek és nagy szenvedéllyel játszanak. Nyomás alá helyezik az ellenfelet és vadásznak minden labdára. Koncentráltnak kell lennünk és minimalizálnunk kell a hibákat is.

Kép

A meccsről: Úgy vágunk neki ennek a meccsnek, mint az összes többinek. Idén harmadszorra elemezzük ki a Frankfurtot. Nagy fájdalmat tudnak okozni, főleg a rögzített szituációknál veszélyesek. 90, vagy a kupánál fogva ennél is több percen keresztül is koncentráltnak kell lennünk. A csapat ismeri a frankfurtiak, de a saját maguk erősségeit is.

A BL-esélyekről: A labdarúgásban minden nagyon-nagyon gyorsan történhet. Emlékszem még az edzőváltásra és amikor kikaptunk a Leverkusen és a Gladbach ellen – akkor még azt mondták nem félnek a Bayerntől. Az emberek túlságosan eredménycentrikusak. A csapatom minden meccsen 100 százalékig jelen van és minden meccsen a legjobbját akarja nyújtani. A játék természetesen nem mindig tökéletes, de nem is lehet mindig az. Viszont mindig fejlődni akarunk. Ez egy folyamat része.

A lehetséges Bundesliga-gólrekordról: Minket nem érdekelnek a rekordok, mi a következő meccset akarjuk megnyerni. A soron következő csapatok mindegyike nagyon jó futballt képes játszani. Tiszteletlen lenne, ha azt mondanánk, hogy minden meccsen három gólt kell szereznünk, hogy elérjük a 100 gólos határt. Komolyan kell játszanunk és így is kell megközelítenünk a dolgokat. Ha végül rekord lesz, az szép adalék lenne.A kiengedés veszélyéről: Úgy érzem, hogy a csapat pontosan tudja mit kell tennie. Van bennünk egy bizonyos lazaság, ami fontos dolog. A mai edzésen még nem teljesen voltunk 100 százalékosak, de holnap azok leszünk. Ma még nem volt minden optimális, de ez a szűk menetrend miatt van. Ki kell használnunk az órákat, hogy holnap teljesen koncentráltan vágjunk neki a mérkőzésnek. Feltétlenül győzni akarunk és be akarunk jutni a fináléba. De ez nem lesz egyszerű.

Goretzkáról: Nem akarom őt csak egy izommasszára leredukálni. Leonnak megvannak a képességei. Főleg a labda nélkül tapasztalható a dinamikája. Egészségesen agresszív és ezáltal sok labdát szerez, ebből pedig veszélyes támadásokat indíthat. De nem akarok mindig egy embert kiemelni. Az egész csapat lenyűgözően játszik a labdával, és labda nélkül is.

A zárkapus meccsekről: Lehet, hogy a javunkra válik, mert olyan csapatunk van, amely sokat kommunikál egymással, ezáltal jobban megértjük egymást. Labda nélkül mindenki érzi a felelősséget, labdával pedig mindenki támogatja a másikat. A padon is észleli az ember, hogy mindenki aki ott van, támogatja a másikat és ez nagyon tetszik nekem. Ez is mutatja, hogy nagyon jó a csapatszellem.

Kép

Milyen típusú játékosok fejleszhetik a csapatot: Ezeket a dolgokat a klubon belül beszéljük meg. Ha a pozíciót kellene megneveznem, akkor defenzív és offenzív szempontból is a széleket mondanám, ott egy kicsit nagyobb bőségre van szükségünk. Jó lenne, jót tenne a gyorsaságunknak is. Gnabry, Coman és Perisic személyében csak három játékosunk van a szélre, a nagy célokhoz ez talán egy kicsit kevés. Beszéltem Hasannal és látja, hogyan valósítsuk ezt meg.

A szezonhajrá előtti nyomásról és elővárakozásról: Egyszerűen azt mondom, hogy következő a legnehezebb meccs. Ez elég jól beválik. Nem szabad túlságosan előre tekintenünk. Holnap jön a Frankfurt elleni meccs a kupában. Minden továbbihoz is így állunk hozzá. Nagyon koncentrálok arra, ami áll előttünk.

Fiete Arpról: Jelenleg sérült, az amatőrök legutóbbi meccsén sérült meg. Biztos van pár negatív élménye a labdarúgásból, nem volt olyan szép időszaka. De meg kell dicsérnem a folyamatos munkáját. Nagyon jó srác, elkötelezett és mindig fejlődni akar. Az U23-ban jól nagyon jól csinálta. Ha ott játszik az ember, ugyanolyan mentalitásúnak és elkötelezettnek kell lennie, mint a profiknál. Ő ezt teszi. Tíz nap múlva ismét edzhet.Alphonso Daviesről: Alphonso lenyűgöző. A pályán való gyorsasága mellett főleg a védekezésben nagyon ügyes, nagyon jól bánik a labdával. Nagyon jót tesz nekünk a játéka, ráadásul gólokat is készít elő és saját maga is betalál. Nagyon jó úton halad. Fiatal, képes és akar is fejlődni. A kora ellenére ő az egyik húzóemberünk jelenleg.

Miért írt alá 2023-ig? Nagyon a szívemhez nőtt a klub – játszottam itt és gyermekként is az FC Bayern szurkolója voltam. Tetszik az a stílus, ahogyan gondolnak itt a futballra, nagyon közel áll hozzám. Olyan csapatom van, amely a sikerért dolgozik és mindig tanulni és fejlődni szeretne. Ráadásul a stábom is nagyszerű – legyen szó edzőkről, fitneszedzőkről, orvosokról vagy fiziókról. Kathleen is szuper munkát végez a csapat menedzsereként. Egyszerűen élvezet itt lenni, nem kellett sokáig gondolkodnom rajta. Ezért írtam alá a szerződést.

Kép

Flick: Nagyon a szívemhez nőtt a klub; nagyon jó a csapatszellem; Davies húzóemberünk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top