Interjúk és nyilatkozatok

Löw másik poszton is kipróbálta volna Goretzkát; „Leonban megbízhat az ember”



Leon Goretzka az elmúlt hetekben egyre nagyobb figyelmet harcolt ki magának – a Bayern 25 éves, 25-szörös válogatott játékosa azonfelül, hogy alaposan kitesizte magát, fizikai fölényét kihasználva domináns játékot mutat a csapat középpályáján, támadóbb és visszavontabb szerepkörben is. Fejlődését a német válogatott kapitánya, Joachim Löw is örömmel figyeli – a Kickernek nyilatkozott.

„A legújabb fejlődése nagyon örömteli, Leon nagyon jó pozíciót dolgozott ki magának a Bayernnél. A válogatottban is korán debütált, mert a Bochumban már 17-18 évesen is megmutatta a benne rejlő potenciált. Az 1995-ös korosztályban ő volt a legfejlettebb. Telefonban elmondta nekem, hogy olyan jól érzi magát most, mint korábban csak elvétve.”

Goretzka: Van egy rendezetlen számlánk a Leverkusennel; Tudom mire ...

Jogi Löw pár évvel ezelőtt pozícióváltást alkalmazott Joshua Kimmichnél, a jobbhátvéd posztról a középpályára helyezte át az ifjú titánt. Leonnál is elgondolkozott a váltáson, de Goretzkát végül soha nem játszatta másik poszton – konkrétan a védelem jobboldalán. Hogy miért?



„Leon soha nem játszott ebben a szerepkörben, ehhez pedig szükséges, hogy játsszon és eddzen ott az ember. Az ő dinamikájával, a labdaérzékével és a játékfelfogásával lehetősége lett volna arra a pozícióra.”

Bayer Leverkusen vs. Bayern München Spielbericht, 06.06.20 ...

Nem csak Goretzka játékbeli képességeit, hanem személyiségét is dicsérte Löw.

„Ő egy olyasvalaki, akiben emberként és játékosként is bízhat az ember. Van benne egy bizonyos mélység, nagyon professzionális, tudatosan él, tisztában van a szerepével, és a hozzáállásával egy példakép. Egy nagyon érdekes beszélgetőpartner. Nem magától értetődő, hogy 25 évesen ennyire állhatatos valaki, és ilyen világosan és elkötelezetten tud megnyilvánulni. Már a Schalkéból való átigazolása miatti szarvihar során is megértéssel beszélt a kritikusaival szemben, és koncentráltan vitte végig a szezon második felét. Ez a tartás nagyon tetszett nekem.”

Löw másik poszton is kipróbálta volna Goretzkát; „Leonban megbízhat az ember”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top