Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: Van egy rendezetlen számlánk a Leverkusennel; Tudom mire vagyok képesAz 50. Bayernes bajnokijára készülő Leon Goretzka az FCB.tv virtuális vendégeként beszélt például csapata következő meccseiről, a pályán betöltött szerepéről és az izomzatáról is.

A Leverkusen elleni mérkőzésről:

Nagy tempó vár ránk, ugyanis a Leverkusennek nagyon gyors, jól kontrázó játékosaik vannak. Nagyon ébernek kell lennünk. A Leverkusen másik nagy erőssége a labdajáték, amit mindig az ellenfél vonalai között tartózkodva hajtanak végre. Vannak nagyon technikás játékosaik, akik szűk területen tudják a labdát megtartanu. Azt hiszem, hogy az odavágó miatt van egy rendezetlen számlánk velük.

A középpályán betöltött különböző szerepeiről:

Az első meccsen még a tizesen kezdtem, majd Thiago sérülése miatt kerültem egy poszttal hátrébb. A Bayernnél, de korábban a Schalkénál vagy a Bochumnál is gyakran játszottam mindkét pozícióban. Tudom, hogy mire vagyok képes, és nem probléma számomra, ha cserélgetik a posztomat. Azt hiszem, hogy az edző és egy eredményes csapat számára nagyon fontos, hogy minden pozíciónak meglegyen a feladatköre és ezt a lehető legtöbb játékos ismerje és megtudja valósítani. Például tudtam mit kell tennem, amikor kilencesként játszottam – az edzésen természetesen mindent megbeszéltünk.

A fizikumáról és a felszedett izmokról:

Muskel-Mann Leon Goretzka: Wird er Bayerns neuer Abräumer?

Egyszerűen kihasználtam az időt, hogy többet eddzek és csináljam az erőnléti gyakorlatokat. Természetesen mindent megbeszéltem a Bayern fitneszedzőivel, mert az embernek ügyelnie kell arra is, hogy ne veszítse el a lendületességét. Szerintem jól megtaláltuk az egyensúlyt. Nagyon fitten érzem magam a pályán. Azt hiszem, hogy az angol hetek miatt nem is fogok tudni annyit enni, hogy rajtam maradjanak a kilók.

Az apja és a sportolók példakép-szerepéről:

Apám bonyolult dolgokhoz való hozzáállása mindig lenyűgözött engem. Még akkor is, ha először nem ismertem fel egyből, mit akar tenni – a pénz gyakran csak napokkal vagy hetekkel később térült meg és el kellett ismernem, hogy igaza volt. A mostani időkben hihetetlenül sok példakép van a sportban, akik az ismerettségüket kihasználva társadalmi kérdésekben szólalnak fel.

A jövő szerdai kupadöntőről:

Ha az ember rátekint a Frankfurt legutóbbi években való kupatörténelmére, akkor láthatja, hogy mindig ott voltak a végén, nem véletlenül jutottak be az elődöntőbe és a döntőbe. Ez egy olyan csapat, amelyik ha kell, mindent ki ad magából. A fizikumuk által próbálják megnehezíteni az ember életét. Az elejétől fogva ellen kell állnunk nekik.

Goretzka: Van egy rendezetlen számlánk a Leverkusennel; Tudom mire vagyok képes
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top