Bundesliga

Flick: Havertz? Kevés edző ellenezné őt a csapatában | Megvan az erőnk az angol hetekre



A Bayern 55 éves mestere a Leverkusen elleni szombat délutáni meccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

Az elveszített odavágó miatti revansról: Nem lehet ezeket a meccseket összehasonlítani. Nagyon jó fejlődésem mentünk keresztül és nagyon jó stílusban játszunk. Éhesek vagyunk a gólra, így akarunk hozzáállni a Leverkusen elleni mérkőzéshez is. Nagyon gyors játékosaik és veszélyes csapatuk van, ezt az első meccsen is láthattuk. Meg kell akadályoznunk őket.

Thiago lehetséges kezdőtagságáról: Thiago mindig opciót jelent számunkra, a kvalitásai az összes csapatunkra jó hatással vannak. Egyelőre kivárunk, de nem szeretnék sokat a felállásról mondani. Leon Goretzka és Joshua Kimmich nagyon jól teljesítettek a hatos poszton. Örülök, hogy ilyen jól megy, de annak is, hogy visszatért Thiago.

Arrey-Mbi-ről: Bright velünk edz, már Dohában is velünk tartott. De még be kell fejeznie az iskolát. Támogatjuk ebben, ez is hozzátartozik a dolgokhoz.

Oliver Batista-Meierről: Rajta múlik, hogy mennyi játéklehetőséget kap, de nagy konkurencia uralkodik nálunk. Mindenkinek teljesítenie kell, hogy játszani tudjon ebben a csapatban. Minden fiatal játékosunk szuperül fejlődött, de ez a logikus következménye annak, hogy abszolút topjátékosokkal edzhetnek együtt. Oliver játszott az amatőrcsapatban és szép gólt lőtt. Jót tesz neki, hogy játéklehetőséget gyűjthet az U23-masoknál is – akik egyébként nagyon jó focit játszanak.

Javi Martínezről: Javinak van még egy év a szerződéséből. Ha fitt, az ember 1000 százalékban megbízhat benne. Jelenleg teljes erőbedobással edz a csapattal. Fontos, hogy a kvalitásait belevonhassuk a játékba, ezért is hoztam be őt a BVB ellen és jól is teljesített. Sok meccsünk lesz az elkövetkezendő hetekben, szükségünk lesz minden játékosra.

Havertzről: Kevés olyan edző van, aki ellenezné, ha a csapatában tudhatná őt. Csatlakoznék én is. Régóta, az U17-es korszaka óta ismerem már Kait. Óriásit fejlődött, intelligensen mozog a vonalak között, gyors, nagyon labdabiztos játékos, aki a legkisebb rést is megtalálja. Kora ellenére kivételes gólösztönnel rendelkezik.




Kép

A Coman-Gnabry szélsőpárosról: Remélem, hogy holnap megmutatják, hogy 100 százalékosak. Egy csapat vagyunk, ezért az a cél, hogy közösen akadályozzuk meg és szerezzük a gólokat. Természetesen semmi ellenvetésem, ha valamelyikük gólt lő. De ha úgy játszanak labda nélkül, ahogyan azt jelenleg is teszik, elégedett leszek.

A Bayern erős támadóerejéről: Aktívak vagyunk és egy bizonyos dinamikát akarunk vinni a játékunkba, labdával és anélkül is. Ha miénk a labda az első gondolatunk támadóközpontú, és ebben mindenki részt is vesz. Csapatként működünk. Természetesen örülök annak is, hogy az olyan játékosok mint Benjamin Pavard és Alphonso Davies is fontos gólokat szereznek.

Goretzka fizikumáról: Volt ideje a testedzésre és ez szemmel látható. Összességében a csapat is nagyon jól dolgozott és fizikálisan is remek állapotnak örvend. Ezért egy köszönet jár Prof. Dr. Holger Broich fitneszedzőnknek, aki kiemelkedő munkát végez a srácokkal.

Davies esetleges pihentetéséről: Most is volt egy hosszabb pihenője, ebből merítkezik. Fontos, hogy mindig adjunk neki egy kis pihenőt, az edzésmunkában is – ez is hozzátartozik a terheléshez.

Az előttünk álló angol hetekről: A csapat nagyon koncentrált, a mai záróedzésen is nagyon jól teljesítettek. Mindig egy Power-szezonról beszélünk. Ez lesz a szünet utáni ötödik meccsünk és ezt is eredményesen akarjuk zárni. Részünkről nincs mentség. Megvan az erőnk arra, hogy egy héten három meccset is lejátsszunk.

Arról, hogy az első meccsét a Leverkusen ellen játszotta: Nem számítottam arra, hogy játszani fogok, de Udo Lattek becserélt. Nagyon örültem és a meccs után azonnal fel is hívtam a feleségemet és a szüleimet. Nagyszerű élmény volt. Jó emlékeim vannak a Leverkusenről, remélem, hogy ez a szombati meccs után is így marad.

Flick: Havertz? Kevés edző ellenezné őt a csapatában | Megvan az erőnk az angol hetekre
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top