Átigazolási hírek

Ez a jelenlegi helyzet Havertz ügyébenA Leverkusen és a Bayern szombaton délután méri össze erejét a bajnokságban – azonkívül, hogy a müncheniek egy győzelem esetén abszolút tavaszi rekordot döntenének, illetve a Leverkusen is klubtörténelme legjobb második félévét futja, lesz egy másik pikantériája is a találkozónak: Kai Havertz.

Az egyik legnagyobb német tehetségként nyilvántartott játékosról már a meccs előtt, személyesen trécselhetnek a csapatok képviselői, ugyanis a két klub mérkőzései előtt hagyományszerű programnak számítanak a közös étkezések. A korlátozások miatt az ebéd helyett valószínűleg csak egy rövid kávészünetre jönnek össze a felek, de biztos, hogy Karl-Heinz Rummeniggét és Oliver Kahnt barátságos fogadtatásban részesíti majd Rudi Völler ügyvezető és Fernando Carro, a leverkuseniek CEO-ja – írja a Sport BILD.

A Bayern azon csapatok közé tartozik, amely nagyon szívesen a soraiban tudná Kai Havertzet. A müncheniek állítólag szívesebben igazolnák le őt 2021-ben, ugyanis idén Leroy Sané lehet a bajorok topigazolása. Havertz azonban készen áll arra, hogy akár már nyáron klubot váltson. Kai mögött ott sorakoznak az olyan topcsapatok is, mint a Real Madrid, a Barcelona, a Liverpool, a Manchester United vagy a Chelsea, amely egyébként nagyon közel áll Timo Werner megszerzéséhez.

Warum Havertz und Sané nicht günstiger für den FC Bayern werden


Havertz sokrétűségét jelzi, hogy az előző fordulókban középcsatárként tűnt fel és a legutóbbi öt meccsén hat gólt szerzett ebben a pozícióban. Rudi Völler, a Leverkusen sportizgatója nem lepődik meg ezen, a Sport BILD-nek nyilatkozott: „Kai legnagyobb kvalitása, hogy különbözik az összes többi játékostól: Az összes pozícióban, ahol eddig bevetettük, világklasszis volt!”

Völler beszélt is a Bayer AG felügyelőbizottságával, hogy a krízis se változtasson a játékos transzferértékén: A gyógyszergyáriakkal 2022-ig szerződésben álló Havertz ezért továbbra sem távozhat 100 millió eurós díj alatt. „Kai Havertz értéke semmit sem változott.”

Az érdeklődő kluboknak tehát nagyon előkelő ajánlattal kell előrukkolniuk, hogy a keménykezű Völler tényleg rábólintson Kai klubváltására. Ha nem is idén távozik, a Sport BILD információi szerint Havertz már ezen a nyáron el akarja dönteni, hogy hol fogja folytatni a pályafutását. Völler bízik benne, hogy további egy évig meg tudják tartani a 20 éves középpályást – idézi őt a német magazin. „Örülnénk neki, ha egy évig folytatódna tovább vele.”

Corona-Krise: Bayer-Boss Völler über die Havertz-Zukunft und die ...

A Bayernnek résen kell lennie, ugyanis a Real komoly érdeklődést tanúsít és állítólag már egy 80 millió eurós ajánlatot és egy egyéves kölcsönt is felkínáltak a Leverkusennek a szupertehetség játékjogáért. A németek azonban nem mennek bele, ugyanis semmiképpen sem akarnak 100 millió alatt megválni Kaitól.

Hansi Flick feltétlenül akarja Havertzet – írja a Sport BILD, és erre most lenne a legnagyobb esélye a Rekordbajnoknak. A Bayern számára kockázatot jelent, ha egy másik klub komoly lépéseket tesz Havertz megszerzése érdekében, ugyanis a bajorok már az előző nyáron is bejelentkeztek a játékosért. Ezt Völler erősítette meg augusztus végén a Skynak. Az érdeklődő kluboknak természetesen nem csak a Leverkusent, hanem magát a játékost is meg kell győznie. Ebben a tekintetben a Bayern komoly előnyben lehet, ugyanis Havertz komolyabb komfortzóna-váltás nélkül, válogatott társaival és német közegben lehet egy ütőképes Bayern leendő kulcsembere.
Joshua Kimmich would like Kai Havertz in Munich; James Rodriguez ...

A terv szerint Havertz a szezon után ül össze a Bayer vezetőivel, és júliusban vagy augusztusban fog dönteni a jövőjéről. Simon Rolfes, a Leverkusen sportigazgatója a Marcának adott nyilatkozatában érintette a játékos helyzetét:

„Még nem tudjuk mi fog történni Kaival. Tudjuk, hogy Németország és Európa összes topklubja figyeli őt – meg is vannak a képességei, hogy bárhol megállja a helyét. Fantasztikus játékos és a Bayern hosszú évek óta mindig követte a német tehetségek útját. De ki kell várnunk, a jövője még nem tőlt el. Csak annyit mondhatok, hogy kedvelem őt és a játékát, és a lehető legtovább szeretném őt látni a Leverkusen mezében. Az elkövetkezendő 10 évben ő lesz a játék egyik legnagyobb dominátora. (…) A piac megváltozott, de a topjátékosok tekintetében egy-két éven belül minden ugyanaz lesz. Kainak 2022-ig van szerződése és nyugodtak vagyunk. Folyamatosan beszélünk vele, a családjával és a képviselőjével. Meglátjuk…”

A továbbiakig legyen is ez a végszó. Talán a hétvégi meccs meggyőzi a Bayern vezetőit abban, hogy Sané mellett további 100 millió eurót költsenek Havertzre a piacon? Meglátjuk… (aki még nincs tisztában Kai képességeivel, az lessen bele a cikk eleji videóba)

Ez a jelenlegi helyzet Havertz ügyében
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top