Egyéb

Lucas nem akar távozni, a kezdőtagságért küzd



Lucas Hernandez, a Bayern és a Bundesliga 80 millió eurós rekordigazolása a csapat 39 idei tétmeccséből csak 17 alkalommal lépett pályára és ebből is csak hét mérkőzést játszott végig (négyet az első nyolc fordulóban). Hogy konkrét játékpercekben mérjük a teljesítményét, eddig összesen 888 percet, azaz meccsenkénti átlagban 52 percet tölthetett a pályán.

FC Bayern: Lucas Hernández erfolgreich am Sprunggelenk operiert

Kevés játékánák okát elsősorban a sérüléseiben kell keresnünk. Viszont amikor Flick irányítása alatt nem volt maródi, csak háromszor, a Hoffenheim elleni kupameccsen, a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntő odavágón és az Union Berlin elleni hazai meccsen nem kapott egyetlen percet sem. A bajorok legutóbbi nyolc bajnokijából hétszer mindig bedobta őt Hansi a pályára. A francia Világbajnok betegszabadságából elsődlegesen a jó formába lendülő Jerome Boateng profitált, aki az állandóság jegyében meg is ragadt a csapatban. Hosszútávon azonban az a cél, hogy beilleszkedjen a kezdőbe.

Kép

Lucas Hernandez látszólag kevés játéka természetesen az újságírók fantáziáját is megmozgatta, az elmúlt hetekben ugyanis többször is a távozásával kapcsolatos pletykákról számoltak be, sőt olyan vádak is megjelentek, amely szerint a Bayern akarja más kluboknak felajánlani a játékjogát.

A BILD információi szerint ez eléggé felpiszkálta a 24 éves, belsővédőként és balbekként is bevethető, lelkiismeretesen és nagy motivációval edző játékost. Lucas Hernandez egyáltalán nem akar távozni, sőt, igazolni akarja, hogy megérte az árát. Természetesen tisztában van azzal, hogy a Bayern az elmúlt hetekben remek védőteljesítménnyel rukkolt elő, de ez is arra motiválja őt, hogy megküzdjön a kezdőtagságért.

A Düsseldorf elleni meccs első félidejében például remek teljesítményt nyújtott – mindaddig, amíg elővigyázatosság miatt Hansi Flick le nem cserélte őt a második félidőre. Szerencsére kedd óta ismét a csapattal készülhet Lucas, így a szezon végén valószínűleg újabb értékes játékperceken bizonyíthatja kiváló képességeit.

Lucas nem akar távozni, a kezdőtagságért küzd
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top