Akadémia

Szerződést kaphat a ghánai próbajátékos

Egy futballal foglalkozó ghánai weboldal szerint a Bayern kész szerződést kínálni a fiatal afrikai tehetségnek, Mathew Anim Cudjoe-nak, aki év eleje óta kétszer is próbajátékon vett részt Münchenben.

A 442gh.com értesülései szerint a 16 esztendős Cudjoe az elmúlt hónapokban meggyőző teljesítményt nyújtott a Bayern utánpótlásközpontjában, ahol többek között az U19-esek trénerének, Martín Demichelisnek is felkeltette figyelmét. A piszok fiatal támadó középpályás jelenleg a ghánai első osztály negyedik helyén álló Asante Kotoko klubjában futballozik, a koronavírus-világjárvány miatti fociszünet előtt pedig hat meccsen egy találata volt a felnőttek közt.

Még februárban utazott először Münchenbe a fiatal labdarúgó, ekkor próbálkozhatott első ízben a Bayern Campuson, egy másik ghánai weblap szerint pedig nem is eredménytelenül. Jóllehet, hogy ez a téli repülőút vezetett oda, hogy az elmúlt napokban újra Münchenben rúgja a bőrt. Cudjoe igyekezete úgy tűnik, nem volt hiábavaló: legutóbb az U17-esekkel edzhetett, most pedig lehetséges, hogy szerződést is ajánl neki az ifirészleg.

Image

A fiatal Mathew középen, Christian Saba, Martín Demichelis, Danny Schwarz és Stefan Buck társaságában.

Az Európába érkező fiatal afrikai focisták gyakran kapják meg az Afrikai Messi jelzőt, ez alól pedig az ifjú Cudjoe sem kivétel. Országában nagy népszerűségnek örvend, menedzsere pedig a ghánai labdarúgó-szövetség egyik képviselője, Sammy Anim Addo. Egy videó is kering róla az interneten, amelyen pénzt szórnak neki a Kotoko szurkolói, de van hivatalos Twitter-oldala is, amelyet rendszeresen frissít és gyakran posztol is rajta.

Mathew Cudjoe még tavaly augusztusban tűnt fel a játékosmegfigyelők térképén, amikor a többek között Asamoah Gyan által is finanszírozott BabyJet U16 nevezetű tornán játszott kiemelkedően. Ha kíváncsiak vagytok a fiú játékstílusára, a YouTube-on rengeteg anyagot találhattok vele kapcsolatban.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top