Bundesliga

„A csapatban lévő hangulat nagyon pozitív; ambíciózusak vagyunk” – Reakciók: Bayern 5-0 Düsseldorf



A Düsseldorf elleni 5-0-ás győzelmet követő reakciók. Flick, Alaba és Davies, valamint az ellenfél edzője és játékosa nyilatkozott.

 

Hansi Flick: Jelenleg nem érdekelnek a statisztikák és a rekordok, elsősorban az a cél, hogy eredményes szezont játsszunk. A Bayern Münchennél bajnoknak kell lenned. Ez a célunk, de van még egy pár mérkőzésünk. Jó helyzetben vagyunk és a Dortmund elleni meccs után fontos volt, hogy a csapat ne vegyen alább. Az első másodperctől fogva láttuk, hogy nem tesszük ezt, és ezért nagyon elégedett vagyok. Semmi esélyt nem hagytunk az ellenfél számára. A csapaton belül tapasztalja az ember, hogyan irányítják és motiválják egymást a srácok. Ezt remekül hallani ebben a szituációban, amikor nincs közönség, és nem érkezik a lelátóról hangzavar és nem jönnek az érzelmek.

Lucas Hernendezről: Le kellett cserélnünk őt, combizomproblémái voltak és túl nagy volt a rizikó számunkra. Ezért adtunk lehetőséget Cuisance-nak, aki az elmúlt hetek, hónapon edzésmunkája után megérdemelte a játékot.

Alaba's future at Bayern “will show up soon” – football – World ...

David Alaba: Nagyon ambíciózusak vagyunk. A csapaton belüli hangulat nagyon pozitív és ezt lehet látni a meccseinken is. Minden találkozót meg akarunk nyerni, nagyon sikeréhesek vagyunk és a végén nagyon magasan szeretnénk végezni.

A belsővédő-szerepéről: Mindenekelőtt megpróbálok a csapatnak segíteni. Nagy élvezetet jelent ebben a csapatban futballozni. Ez látszik rajtam és a csapaton is. Természetesen ott van bennem az előre való törekvés, amit újra és újra ki akarok használni, de jelenleg nagyon elégedett vagyok a szerepemmel és így szeretném folytatni tovább.

Az esetleges hosszabbításról: Meglátjuk. Megpróbálom a lényeges dolgokra helyezni most a koncentrációm. Nyugalom van és ez így van jól, ez nagyon jó hatással van rám. Az elkövetkezendő hetekben meglátjuk hogyan tovább. Hogy el tudom-e képzelni, hogy továbbra is a Bayernben focizzak? Igen.

Alphonso Daviesről: Ő egy nagyon jó srác, aki minden nap odateszi magát az edzéseken. Megpróbál mindig tanulni. Meghallgatja a tanácsokat és megpróbálja őket megvalósítani. Az emberek hétvégente láthatják, hogy élvezi, hogy továbbfejlődhet. Egyszerűen lenyűgözően csinálja.




Kép

Alphonso Davies, a meccsről és a góljáról: Kedden kemény meccsünk volt a Dortmund ellen. Ma is meg akartuk mutatni a mentalitásunkat és meg akartuk szerezni a három pontot. Meg is tettük. A gólom nagyon különleges volt. Védőként tettem a dolgom – nagyon magasan védekeztem, megszereztem a labdát és láttam, hogy betörhetek. Boldog vagyok.

A dicséretekről: Nem sokat gondolok ezekre a kommentárokra. Minden nap jövök és teszem amit tennem kell, megpróbálok a lehető legtöbb meccset megnyerni.

Uwe Rösler, a Fortuna edzője: Megpróbáltuk megvalósítani azt, amit elterveztünk, majd viszonylag gyorsan rájöttünk arra, hogy túl gyors nekünk ez a játék. Az első félidő után kapott gólok gyorsan kinyírtak minket. Kicsit csalódott vagyok, hogy az elmúlt hónapok jó benyomása kicsit tönkretett minket. A csapat eddig mindig talpra tudott állni, nem voltunk jól elég regeneráltak – A szerdai meccs fizikálisan és érzelmileg is rengeteg erőnket emésztette fel.

Erik Thommy, a Düsseldorf játékosa: Aki Münchenbe utazik, az pontosan tudja mi vár rá. Az embernek kivételes, a Bayernnek pedig gyengébb napot kell kifognia, de ma nem így történt. Mértékében is megérdemelten alakult a meccs. Az egész találkozó alatt nem sikerült megtalálni a játékunkat. Ez egy más szint. Nem akartunk 0-5-re kikapni.



„A csapatban lévő hangulat nagyon pozitív; ambíciózusak vagyunk” – Reakciók: Bayern 5-0 Düsseldorf
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top