A bajnokság 29. fordulójában a 16. helyen vitézkedő Düsseldorf látogat az Allianz Arenába, hogy megküzdjön a hét meccses győzelmi szériát futó Bayern Münchennel. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni a találkozón.

Legutóbb a düsseldorfiak a tavalyi szezonban, egy 3-3-mas döntetlennel lepték meg a világot Münchenben, azonban igencsak vissza kell mennünk az időben ahhoz, hogy találjunk egy olyan találkozót, amikor egyáltalán győztesen vonultak le a pályáról a Bayernnel való meccselés után. 30 esztendővel ezelőtt verte meg a Düsseldorf a Rekordbajnokot utoljára a Bundesligában és valljuk be, most sincs túl sok esélye a vendégeknek. Az osztályozós, 16. helyen szerénykednek és csaknem harmadannyi gólt rúgtak (31), mint az első helyen álló bajor alakulat.

Az elmúlt harminc évben egyébként a Düsseldorf több vereséget (27) szenvedett el és több találatot (117) szedett be a Bayern Münchentől, mint bármely más első osztályú klub, emellett az is negatív rekordjuk, hogy a 49 valaha is lejátszott Bundesliga-meccsükön 22-szer képtelenek voltak gólt rúgni a Bayern ellen.

Az biztos, hogy ma egy sikeres sorozat megszakad, hiszen nem csak a bajorok lehetnek büszkék 14 meccses veretlenségi szériájukra, hanem a Düsseldorf is a maga hatmeccses pontszerzési sorozatára. Az új edzővel, Uwe Röslerrel a gárda kimozdult a kieső helyekről, legutóbb pedig a Schalkét is sikerült megverniük hazai pályán, ráadásul hátrányból felállva. Ezen a találkozón Kenan Karaman és Rouwen Hennings is betalált, akik idén a Fortuna legjobbjai. A két támadó összesen 18-szor lőtt gólt az idei Bundesligában, játékukat pedig kiválóan egészíti ki a csapat balszélsője, Erik Thommy, aki ehhez a statisztikához még hat találattal járul hozzá.

Meglehet, hogy a Bayern megismételi az őszi, 4-1-es bajor győzelemmel véget érő Rajna-menti találkozót, hiszen kiváló formában van. A már említett hétmeccses győzelmi, illetve tizennégy mérkőzéses veretlenségi széria mellett hétre növelték a pontkülönbséget a második helyezett Dortmunddal szemben, a komolyabb ellenfelek közül pedig már csak a Leverkusen és a Mönchengladbach maradt a hátralévő fordulókra. Előbbihez mához egy hétre utazik Hansi Flick csapata, előtte azonban hozni kell a kötelezőt, nehogy az utolsó pillanatban csússzon el a bajnoki cím – elvégre, ez a két klub tudta eddig csak megverni a Flick által irányított Bayern Münchent.

Hogy a statisztikák szerint ki lehet ma a nyerőember? Előző öt meccsén a Düsseldorf ellen Thomas Müller öt gólt és öt gólpasszt jegyzett, így a sorozatbeli harmadik gólkirályi címéért hajtó Robert Lewandowski mellett ő felelhet ma este a szórakoztatásért.

FC Bayern welcome Fortuna Düsseldorf to the Allianz Arena on matchday 29 - the preview.

🔴 Nyilatkozatok

Hansi Flick: „Az elemzésem után azon a véleményen vagyok, hogy a düsseldorfiak nagyon megnehezíthetik az ellenfelek dolgát, jól építkező játékot vonultathatnak fel. Fontos, hogy nagyon koncentráltak legyünk és összetetten, csapatként álljunk ki a pályára és mindenki odategye magát. A Düsseldorf csapata jó és labdával is jó focit játszanak, ha hagyják nekik. Ezt meg kell akadályoznunk. Nem egyszerű átjátszani őket, de 18:30-tól be kell vetnünk magunkat, ahogyan azt a legutóbbi meccseinken is tettük.”

Uwe Rösler (a Fortuna Düsseldorf trénere): „Játékosként és edzőként is nagyon tisztelem a Bayern Münchent. A klub sikerei magukért beszélnek. Jelenleg fantasztikus focit játszanak. Természetesen szükségünk van némi szerencsére, viszont egyértelműen idegelni akarjuk a Bayernt a játékunkkal. Sok energiára van szükségünk ehhez és keményen kell kiállnunk.”

🔴 Előzetes kezdőcsapatok

Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski

Düsseldorf: Kastenmeier – Ayhan, Hoffmann, Suttner – Zimmermann, Stöger, Bodzek, Morales, Thommy – Karaman, Hennings

🔴 Hiányzók

Bayern: Coutinho (bokasérülés), Thiago (lágyéksérülés), Tolisso (bokasérülés), Mai (bokaproblémák)

Düsseldorf: Steffen (térdsérülés)

 

>> A mérkőzés 18 óra 30 perctől a Sport 1 közvetíti élőben! <<

 

Országos egyes? | Előzetes: Bayern – Düsseldorf
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top