Egyéb

Több százezer eurónyit adakozott ismét a klub

A Bayern újabb komoly összeget utalt a koronavírus-járvány alatt Leon Goretzka és Joshua Kimmich által létrehozott WeKickCorona alapítványnak. Emellett egy másik kezdeményezés is sikeresen lezajlott.

Leon és Joshua a járvány kitörésének elején közösen alapították meg a WeKickCorona nevű gyűjtést, melynek keretében több tucat németországi labdarúgó és más sportoló adakozott az egészségügyi dolgozók és a járvány sújtotta közösségek megsegítése érdekében. Honlapjuk szerint jelenleg már csaknem 4 és fél millió euróval szolgálták a közjót. A napokban pedig a Bayern München, mint csapat is kivette a részét a segítségnyújtásból. Az elmúlt hetekben eladott Bayern-mintás arcmaszkok (amelyek eredetileg a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntő-visszavágóra készültek) árából újabb negyedmillió euró került a már említett alapítványhoz.

„Igazán nagyszerű dolog, amit Leon Goretzka és Joshua Kimmich elértek a WeKickCorona alapítvánnyal.” – mondta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke – „Nagyon örülünk, hogy 250 ezer €-t nyújthatunk át nekik az arcmaszkjaink bevételéből. Amit tettek, igazán figyelemre méltó.” – tette hozzá diplomatikusan Kalle.

A Bayern a tegnapi napon jelentette be azt is, hogy támogatóival együtt 35 bajor tartományi ligás (Bayernliga Süd, Bayenrliga Nord), alacsonyabb osztályú csapatnak fejenként 10-10 ezer eurót adományoz. Mindez nem jöhetett volna létre anélkül, ha a szurkolók többsége nem mondja vissza jegyeik visszatérítését, segítve ezzel elsősorban a Bayern Münchent. A klub jótékonysági alapja, az FC Bayern Hilfe (amelyet a gazdasági tanács elnöke, Karl Hopfner, valamint a klub korábbi és jelenlegi fejese, Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge kezelnek) juttatja el ezeket az összegeket a csapatoknak. A múlt héten pedig a Regionalliga Bayern együttesei is részesültek egy kis ajándékban, ők 20-20 ezer eurónyi segítséget kaptak e nehéz időszak átvészeléshez.

Bayern Munich thrashes amateur FC Rottach-Egern 23-0 in friendly ...

Egy korábbi segítség formája: a Rottach-Egern elleni, 23-0-val véget érő találkozó, amely a kiscsapatnak óriási bevételt hozott tavaly nyáron.

„Az FC Bayern Hilfe nevében is szeretnénk köszönetet mondani szurkolóinknak. Ők a világ minden tájáról segítenek minket, önzetlenül. Szolidaritásuk csodálatos jele az, hogy önként mentessé váltak a jegy-visszatérítés alól. A foci a társadalmi élet nélkülözhetetlen adaléka, az akadémiákon a fiatalok olyan alapvető erényeket tanulnak meg, mint a csapatmunka, a tisztelet és a tolerancia. Számunkra nagyon fontos, hogy ezeket az erényeket felhasználjuk ezekben a nehéz időkben.” – nyilatkozott Karl Hopfner.

A Bayern arról sem feledkezett meg, hogy a Bajor Sportszövetségnek is besegítsen, ők 100 000 €-val nagyobb költségvetéssel tervezhetnek a klub jóvoltából.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top