Bundesliga

Flick: Jól esik, de nem szeretném magam Jupp Heynckeshez hasonlítaniA Bayern mestere a Düsseldorf elleni meccs előtt tartott sajtótájékoztatót. Ennek részleteit olvashatjátok.A Jupp Heynckesszel való összehasonlításokról: Mindig jó, ha az ember hű marad önmagához, de vannak olyanok, akik inspirálják az embert és Jupp Heynckes ezt tette. Edzőm volt itt, és ami nagyszerű, hogy ezt követően is mindig tartottuk a kapcsolatot. Példaértékű a stílusa, de nem szeretném magam összehasonlítani vele, ő egy teljesen más szint. Nagyon eredményes edző, aki éveken keresztül sikeresen munkát végzett és megélte a mély és csúcspontokat. Még ha szívesen is olvasom ezeket az összehasonlításokat, én csak most kezdtem ebben a pozícióban.

A Düsseldorf elleni hazai meccsről: Az elemzésem után azon a véleményen vagyok, hogy nagyon megnehezíthetik az ellenfelek dolgát, jól építkező játékot vonultathatnak fel. Fontos, hogy nagyon koncentráltak legyünk és összetetten, csapatként álljunk ki a pályára és mindenki odategye magát. A Düsseldorf csapata jó és labdával is jó focit játszanak, ha hagyják nekik. Ezt meg kell akadályoznunk. Nem egyszerű átjátszani őket, de 18:30-tól be kell vetnünk magunkat, ahogyan azt a legutóbbi meccseinken is tettük.

A személyi helyzetről: Thiago még nem áll készen, eltart még egy ideig. Azt hiszem, hogy ő tér vissza a legkorábban. Az embernek a terhelés emelése után mindig ki kell várnia, hogyan reagál az izomzat. Niklas is nagyon jó szinten van, de lépésről lépésre halad. Philippe szintén, de nála is meglátjuk, hogyan reagál a növelt terhelésre. Mindannyian örülnénk, ha visszatérhetnének. Tolisso esetében is várnunk kell – egyre jobban lesz, de az orvosi részlegünknek vele is vannak tervei. Nem megyünk bele minden rizikóba.

A zártkapus meccseken való edzősködésről: Pár játékost könnyebb most elérni. A meccs előtti megbeszélés fontos a dolgok pontos meghatározása érdekében. Az ember hallja, amit beszélnek a pályán, láthatja, hogyan irányítják egymást a játékosok, és ezt jó látni. Az ember gyorsan hozzászokik a körülményekhez, de természetesen hiányoznak az érzelmek. Ezzel kell élnünk, de azt hiszen egész jól sikerült.

A játékosok terheléséről: Természetesen az embernek vannak aggodalmai, hogyan viselik mindezt a játékosok. A versenyterhelést nem lehet az edzéseken olyan jól irányítani, de ha az eddigi meccsekre és a jelenlegi állapotra tekintek, a csapatnak ez nagyon jól sikerült. Elégedett vagyok, és óriási gratulációt kell kifejeznem a stábunk számára. Remekül készítették fel a csapatot arra, ami vár rájuk.

 

Kép

Lewandowski Düsseldorf elleni mérlegéről: Robert pontosan tudja, hogy még nem talált be a Düsseldorf ellen, és csakúgy mint mindig, ezúttal is gólt akar majd szerezni. Számunkra elsősorban az a fontos, hogy jó lábakon álljunk és tudjunk helyzeteket kialakítani. Az lenne a legjobb, ha győznénk, és ő is gólt lőne.

Az újraindulás óta lejátszott kevés hazai meccsről: A hazai meccsünket megnyertük, ezért pozitívan állok hozzá ehhez a dologhoz. Természetesen a Düsseldorf ellen is győzni akarunk, még ha nehéz is lesz. A héten gyűjtött előnyünket természetesen meg akarjuk erősíteni.

Az öt cserelehetőségről: Nem szabad túlzásba esni, de az öt csere abszolút kielégítő. Hogy ez megmarad-e a jelenlegi formában, azt meglátjuk, erről a FIFA-t kell megkérdezni. Nagyon hasznosnak tartom ezt a szabályt, akkor is, ha nem is teljesen használtam ki eddig.

A jelenlegi edzésmunkáról: A csapat csak nagyon rövid ideig van itt a Säbeneren, ez az előírás. Röviddel az edzés előtt érkeznek és utána rögtön mennek is haza. Sok dolog történik a pályán, mert tulajdonképpen csak edzések közben és a meccseken vagyunk együtt. A tréningeken magasszintű kvalitásra van szükségünk,  hogy a meccsekre jól fel legyünk fegyverkezve. A mindennapi dolgok, például az elemzés megváltozott. Az ember nem hívhatja össze a játékosokat és beszélhet meg velük valamit. Ezt inkább a pályán tesszük és ezért húzzuk el a függönyöket is.

A kupadöntő és a BL-kezdete közötti időszakról: Meglátjuk milyen lesz a szervezés és milyen hosszú szünetünk lenne. Ha ez meglesz, a stábbal összeállítunk egy tervet. A téli szünet óta folyamatosan edzünk, volt egy rövid szünetünk. Fontolóra kell venni, hogy egy egyhetes vagy egy tíznapos szünetet tartsunk. De várjuk a pontos időpontokat és az UEFA zöld jelzését.

Flick: Jól esik, de nem szeretném magam Jupp Heynckeshez hasonlítani
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top