Interjúk és nyilatkozatok

Hatalomátmenet a Bayernnél – „Nem véletlen, hogy Joshua, Serge, Leon és Niklas nálunk játszanak”



A Bayern csapatán belül egyre inkább érzékelhető jelenség a hatalomváltás, az idősebb rókák árnyékában ugyanis kezd egyre nagyobb teret nyerni a csapat új, fiatal, de erős személyiséggel rendelkező német játékosok magja.

Az egyik legfőbb hajtóerőnek számító Joshua Kimmich (25) mellett a védelem leendő kapitánya Niklas Süle (24), a véleményvezér Leon Goretzka (25), Serge Gnabry és valószínűleg Leroy Sané (24-24) alkothatják a csapat fő, német egységét a fiatalabb generációból. Koruknál és múltjuknál fogva mindegyikük remekül ismeri egymást. Ők vehetik át majd a jövőben Manuel Neuer, Thomas Müller vagy Jerome Boateng szerepét. Rajtuk kívül Alexander Nübel, és a távolabbi jövőben Kai Havertz is fontos szerepet tölthet majd be a csapat német egységében.



Hasan Salihamidzic a Sport BILD-nek beszélt erről:

„Amikor az FC Bayern egy nagyon sikeres korszakot képviselt, mindig volt a csapatban egy német játékosok alkotta erős mag, akik az öltözőben uralkodó légkört is irányították. Nem véletlen, hogy Joshua, Serge, Leon és Niklas nálunk játszanak, ők olyan játékosok, akik a saját generációjukat reprezentálják.”

A Süle által instán csak „New Gen”-ként elnevezett csoportnak természetesen komolyak a céljaik. De Brazzo szerint ehhez természetesen szükség lesz a többiek segítségére is.

„Bízunk benne, hogy mindent elérnek, beleértve a Bajnokok Ligája győzelmet is. Viszont egyedül nem fog sikerülni nekik – profitálnak a nagyszerű külföldi kollégáktól és a másik erős német, illetve németül beszélő csoporttól is: Manueltől, Thomastól, Jerome-tól, Davidtől. Ez a társaság egyszer már megnyerte, és most újra meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját. Topjátékosaink vannak, akik nagyon jól működnek csapatként.”

Hatalomátmenet a Bayernnél – „Nem véletlen, hogy Joshua, Serge, Leon és Niklas nálunk játszanak”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top