Bundesliga

Flick: „Thiago kidőlt, Jerome bevethető; Meglátjuk kinek lesz jobb a mentalitása”



Hansi a keddi, Dortmund elleni Der Klassiker kapcsán tartott virtuális sajtótájékoztatót.

A személyi helyzetről: Thiago ma nem edzett, erre a mérkőzésre sajnos kidőlt. A Bayern felállását illető titkot megőrzöm magamnak.

A Dortmundról: A dortmundi csapat télen két olyan játékossal erősödött, akik komoly mentalitást képviselnek. Emre Can nagyon nagy küzdő, Haalandnak pedig remek érzéke van a kapuhoz. A csapat Európa legjobbjai közé tartozik, épphogy kiestek a PSG ellen. A legjobb teljesítményünkkel kell előrukkolnunk és arra kell készülnünk, hogy az ellenfél is ezt teszi.

Haalandról és a Lewával való összehasonlításról: Ő egy fiatal játékos, de hihetetlenül nagy érzéke van a kapuhoz, ragaszkodik a befejezéshez. A hihetetlen dinamikája emeli ki őt. Mohó, nagy termetű, de mozgékony játékos – de nem csak rá kell odafigyelnünk. Ez az első szezonja, ezért a Lewandowskival való összehasonlíthatás túl korai. Robert az elmúlt években mindig világklasszis szinten teljesített. De Haaland is hihetetlenül nagy tehetség, ez nem kérdés.

Kép

A BVB rendszeréről: A 3-4-3-mal a BVB védelme stabilizálódott. Ha megszerzik a labdát, a gyors támadójátékosaik is bekapcsolódnak, ezt meg kell akadályoznunk és zárnunk kell a területeket – többet nem szeretnék elárulni. Eltudom képzelni, hogy először védekezőleg lépnek fel. De ha mást tesznek, biztos jól fogunk tudni rá reagálni.

A BVB megerősödött védelméről: A védelem problémája nem mindig csak a védőkön, hanem az egész csapaton múlik. A Dortmundban mindenki jól játszik a labda nélkül is, mindenki érzi a felelősséget, amikor nincs náluk a játékszer. Egyre inkább azt látni, hogy kompakt módon játszanak a labda nélkül.

Goretzkáról: A Frankfurt ellen nagyon sok labdát szerzett és agresszív volt. Hatosként ez nagyon fontos. Rápakolt az izomzatára és ez jól jön a játéka szempontjából. Leon jó fejlődésen ment keresztül. Korábban kicsit támadóbb volt, a 10-es vagy a 8-as poszton szerepelt, de a hatos is az erősségévé válhat, jól sprintel előre és jól játssza ki a labdákat. Másmilyen típusú játékos, mint Thiago, de örülök, hogy vannak alternatíváim ebben a pozícióban.



A gólnélküli döntetlen kizárt? Ezt nem mondhatom. Ha nem kapunk gólt, nagyon elégedett leszek. A többit majd a játék hozza. Jól felkészülünk, de szombat óta kevés időnk volt bármit is begyakorolni. Meglátjuk kinek lesz jobb a mentalitása, ki jön ki jobban belőle.

Boatengről: Jerome bevethető! Gyakorlatilag mindent megnyert ezzel a klubbal, ezért megkapta azt a megbecsülést amit érdemel. Ő egy nagyon elismert játékos. Neki kell tudnia, hogy mit szeretne, nem tud még tíz évet játszani. De élvezi a támogatásunkat. Meglátjuk mi lesz vele.

Mi szükséges a Bayern részéről: A szombati meccset nagyon pozitívnak tartom, de van még dolog, amiben fejlődnünk kell. Fontos a tempó, a nyomás, a dinamika és a passzpontosság. Futtatnunk kell a labdát, és nem kell feltétlenül gyorsan befejeznünk a támadásokat. Fontos a labdabirtoklás, mert amíg nálunk a labda, tudunk pihenni. Ha az ellenfél uralja a játékszert, futnunk kell és vissza kell magunknak szereznünk.

Kép

A Klassiker különlegességéről: Minden meccs más. A feltételek teljesen másak, mint az odavágón. Jó formában vagyunk, 23 meccsen csak kétszer kaptunk ki és egyszer ikszeltünk. A foci egy szép játék, örül neki az ember, ez teszi a sportot és ezt a hivatást kivételessé. Minden játékosunk még motiváltabb.

Alabáról: Beszéltem vele és elmondtam neki, hogy ő egy nagyon jó belsővédő. Az ebben a pozícióban való fejlődése lenyűgöző. Vezeti a csapatot és parancsokat osztogat, ezt a halk stadionban még jobban észleli az ember. Ennek nagyon örülök, mindig ilyenek az elvárásaim. Belsővédőként nagyon, nagyon jól nyitja a jáékot, jó passzokkal vezeti fel a támadásokat és korrigálja a társait. Daviesnek taktikai szempontból van még mit tanulnia, Alaba megpróbálja őt folyamatosan tanítani és ez nagyon hasznos Alphonso számára. A srácok kölcsönösen támogatják, nyomják és vezénylik egymást, de ez nem csak nálunk, hanem más kluboknál is tapasztalható. Kívánom, hogy egy Bayern által kiképzett játékos továbbra is az FCB részese maradjon.

Thomas Müllerről: Thomas remekül tud vezetni egy csapatot és mindig irányít. A Frankfurt ellen nagyon jól futotta be a területeket és mindig megjátszható volt, dinamikát hozott a játékunkba. Hihetetlenül tapasztalt, ezenfelül nagyon laza, de minden meccset meg akar nyerni. Tökéletesen testesíti meg a Mia san Mia-t, és tudja, hogy mindig a maximumot kell nyújtania a sikeres mérkőzésekért. Örülök, hogy ilyen formának örvend.



Flick: „Thiago kidőlt, Jerome bevethető; Meglátjuk kinek lesz jobb a mentalitása”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top