Bundesliga

Hétgólos thriller az egyszemélyes hadsereg ellen | Összefoglaló: Bayern 5-2 Frankfurt



Goretzka, Müller és Lewandowski góljaira az ellenfél egyik védője egy duplával válaszolt, de a Bayern még két találattal bebiztosította vezető helyét a Bundesligában. Videókkal mutatjuk, mi történt a találkozón.

Bayern München 5:2 Frankfurt

⚽️ Gólszerzők: Leon Goretzka (17′), Thomas Müller, (41′), Lewandowski (46′), Davies (61′) illetve Hinteregger (52′, 55′, 74′ – öngól)

📍 Helyszín: Allianz Arena (nézők nélkül)

✋ Játékvezető: Marco Fritz

Az előző, Union Berlin elleni győzelem során felállt kezdő tizenegyhez képest Hansi Flick két változtatást eszközölt: Kingsley Coman és Ivan Perisic került a szélekre, míg Serge Gnabry kisebb fizikális problémák miatt a kispadra szorult, Thiago pedig a keretbe sem került. A középpályát a Goretzka-Kimmich-Müller trió alkotta, a védelemben pedig Davies, Alaba, Boateng és Pavard szerepelt. A kapuvasok között ezúttal is a csapatkapitány, Manuel Neuer bizonyíthatott. Az ellenfél kezdőjében ott volt az egykori Bayern-futballista, Sebastian Rode is, aki végül kettő assziszttal jelentkezett a vesztes félnél.

Image

A mérkőzésről

A koronavírus-világjárvány áldozataira gondolva egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó. A kezdő sípszó után a Frankfurt igen bátran lépett fel a Bayernnel szemben, ám így is a bajorok veszélyeztettek először, Lewandowski révén a 11. percben, azonban a lengyel lövése a keresztlécről lepattant. Nem sokkal később Benjamin Pavard is kis híján betalált, az ő fejesét Trapp nagyszerűen védte.

A 17. percben Thomas Müller iramodott meg a bal szélen, majd középre tette a labdát, Leon Goretzka pedig nem habozott, állítás nélkül, bombaerősen a kapuba juttatta azt. Ez volt a német középpályás negyedik találata az idei szezonban, Müller pedig tizenhetedik gólpasszát ünnepelhette. Egy-nulla!

📽

A 36. minutumban Robert Lewandowsk kapott egy tenyerest az ellenfél védőjétől, Hintereggertől, ezért a jobb szeme alatt kénytelen volt sebtapaszt hordani a meccs hátralévő részében. Egy perccel később Alaba vágta rá ballal a tizenhatos vonala mögül, azonban Trapp résen volt és kitolta a játékszert.

Öt perccel az első félidő rendes játékidejének vége előtt Thomas Müller is feliratkozott a meccs gólszerzői közé, amikor is Alphonso Davies mélységi beadását pofozta be ballal egy szép levétel után. Egy ideig videózták a találatot les gyanúja miatt, de végül Fritz bíró érvényesnek nyilvánította azt. Kettő-null!

📽

Az első félidőben már nem történt lényegi esemény, így Fritz bíró kétgólos bajor vezetésnél küldte be az öltözőbe a futballistákat.

45 másodperccel a második játékrészt jelző sípszó után már három volt közte: Kingsley Coman teljesen üresen kapta a labdát a tizenhatos oldalánál, majd jobbal Lewandowski fejére varázsolta azt, aki pedig fejjel megszerezte 27. találatát a 2019/20-as szezonban. Három-nulla!

📽

Az Eintracht a harmadik gól után nemhogy nem zuhant teljesen össze, hanem egy szöglet után összehozott egy szépítő gólt is. Hinteregger lőtte be hetedik gólját az idényben a sarokrúgást követően, így három-egyre módosította az állást és reményt adott a vendégek számára.

📽

Ha még nem lett volna elég az osztrák védőből (!), egy újabb szögletet követően ismét betalált, így már csak egygólos volt a differencia a két gárda között. Három-kettő!

📽

A gyors gólváltás után a Bayern München nem totojázott és Davies révén a frankfurti védelem egyik hibáját kihasználva újra két egységnyire növeltük az előnyünket. Augusztus óta most talált be először a kanadai a ligában. Négy-kettő!

📽

A Rekordbajnok komoly nyomást helyezett a maradék fél órában is a Sasokra, bár mégis a vendégek alakították ki a hátralévő percek első komolyabb ziccerét: Neuer fogta meg Gacinovic lövését egy bravúros védéssel.

A 74. percben Hinteregger aztán megszerezte harmadik találatát, azonban ezúttal rossz kapuba. Gnabry sprintje után az osztrák védő lábairól Trapp kapujába csorgott a labda, beállítva a végleges, háromgólos különbséget. Öt-kettő!

📽

Ugyan már visszafordíthatatlan volt a bajorok előnye, a pálya mégis szétnyúzott volt, hol a Frankfurt indult el egy kontrával, hol a Bayern szorította be a vendégeket tizenhatosukhoz. Kostic a kapufát is telibe találta az utolsó percekben.

Flick csereként Gnabryt, Lucas Hernándezt, illetve Zirkzeet és Cuisance-t is a gyepre küldte.

A meccs legjobbja – szerintünk

Thomas Müller, aki gólja mellett kétszázadik gólpasszát szerezte karrierje során. Lenyűgöző teljesítményt nyújtott a német még úgy is, hogy a mérkőzés végére igencsak látszottak rajta a fáradság jelei.

Jegyzőkönyv

Következő mérkőzés

A Dortmund elleni Klassiker május 26-án, kedden, este fél héttől.

Hétgólos thriller az egyszemélyes hadsereg ellen | Összefoglaló: Bayern 5-2 Frankfurt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top