Hivatalos

2021-ben jön az Európai Szolidaritás Kupája!



A Bayern München, a Real Madrid és az FC Internazionale közös projektjeként 2021-ben első alkalommal rendezik meg a European Solidarity Cupot, magyarul az Európai Szolidaritás Kupáját.

Hogy segítsék az olasz és spanyol állampolgárokat, valamint hogy az európai összetartásra felhívják a figyelmet, a Bayern München a többszörös olasz bajnok Inter Milannal és a BL rekordgyőztesével, a Real Madriddal karöltve megegyezett egy 2021-ben rendezendő, hárommeccses jótékony kupa lebonyolításában. Amikor 100 százalékig biztonságos lesz a nézők számára is a megjelenés és amikor a szokásos szezonnaptárba is belefér, a három klub találkozik majd egymással: Madridban a Real és az Inter, Milánóban az Inter és a Bayern, Münchenben pedig a Bayern és a Real fog összecsapni.

„A koronavírus-világjárvány nagyon kemény pofont adott Európának. Jó kapcsolatokat alakítottunk ki több klubbal is a Bajnokok Ligája-meccseinken keresztül és többükkel baráti a viszonyunk. A sok szenvedés és baj ellenére mi, itt Németországban szerencsések lehetünk, hogy az egészségügyünk ellenállóan bizonyít a krízissel szemben. Azonban ismerjük, milyen borzasztó dolgok történtek Olaszországban és Spanyolországban, két olyan államban, ahol a leginkább becsapott a járvány Európában. Mi németek különleges kapcsolatot ápolunk mindkét országgal; Olasz-, úgy mint Spanyolország, az egyik legkedvesebb utazási célpontunk.” – kommentálta az eseményeket Karl-Heinz Rummenigge.

Minden bevétel az olasz és a spanyol egészségügyi rendszerhez folyik majd be. Kalle hozzátette, hogy az Allianz Arena lelátóira 5000 nővért, ápolót és orvost hívnak meg, természetesen díjmentesen. Az esemény teljes elnevezése Európai Szolidaritás Kupája – Futball a hősökért lesz, így utalva az emberfeletti teljesítményt nyújtó kórházi dolgozók munkájára.

2021-ben jön az Európai Szolidaritás Kupája!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top