Bundesliga

Bundesliga-rekord Flicktől, Neuer a 35. csapat ellen is gól nélkül maradt – Számokban: Union 0-2 Bayern



Az Union Berlin elleni 2-0-ás győzelemmel kapcsolatban 12 statisztikát és érdekességet tudtunk kigyűjteni. Érdemes elolvasni őket.

 

A BAYERN MÜNCHEN…

◾  A Bayern a 16. bajnokiján az 50. gólját szerezte Hansi Flick irányítása alatt – korábban egyik Bundesliga edző sem volt képes ilyen hatékony, meccsenkénti 3,1 gólos teljesítményre a csapatával.

◾ A Bayern a sorozatbeli hetedik győzelmét aratta és a legutóbbi 16 tétmeccséből 15-öt megnyert, egyet pedig a Lipcse elleni hazai bajnokin 0-0-ás döntetlenre adott.

◾  A legutóbbi 21 bajnokiját megnyerte, amikor vezetéssel vonult a második félidőre. Félidei vezetésnél legutóbb 2019 februárjában veszítettek pontot, akkor Niko Kovac irányítása alatt 3-1-re ki is kaptak Leverkusenben. A bajorokhoz hasonlóan az Union is tartja a sormintát – hét félidei hátrányból hétszer ki is kaptak.

◾ Hansi Flick irányítása alatt a Bayern 22 meccsből 19-et megnyert, egy döntetlen mellett két szerencsétlen vereséget szenvedett.



ROBERT LEWANDOWSKI…

◾ Az idei szezonban a negyedik büntetőjét értékesítette – hármat laposan a balalsó felé, egyet a jobbalsóba küldött.

◾ Lewandowski 38 büntetőből 35-öt lőtt be a Bayern együttesében – mindannyiszor a Bundesligában hibázott, 28-ból 25-ször tudott 11-esből gólt lőni.

◾ Az európai topjátékosok közül idén ő érte el először a 40 gólos határt. Már most annyit lőtt, mint amennyit a tavalyi szezonban, a bajnokságban a 26. meccsén e 26. találatát szerezte, ami személyes rekordja. Ennyi meccs alatt csak Gerd Müller tudott többször betalálni – a 71/72-es szezonban ilyenkor már 31 gólnál járt.

Bundesliga | Robert Lewandowski scores 26th goal of the season as ...

TOVÁBBI JÁTÉKOS-STATISZTIKÁK…

◾ Alphonso Davies volt a leggyorsabb játékos a pályán – az első félidőben 35 km/h-val is repesztett.

◾ A csereként beállt Kingsley Coman a 100. mérkőzésén lépett pályára a Bundesligában.

◾ Benjamin Pavard a harmadik gólját szerezte, ebből a másodikat az Union ellen. Az őszi meccshez hasonlóan ő és Lewandowski szerezték a Bayern találatait – azon a találkozón is Kimmich adta neki a gólpasszt, szintén pontrúgásból. Pavard gólja volt a 750. a Bundesliga idei kiírásában, ami meccsenkénti 3,2-es átlagnak felel meg. Legutóbb a 85/86-is idényben voltak ilyen termékenyek a játékosok.

◾ Manuel Neuer a pályafutása során 35 német csapat ellen mérkőzött meg a Bundesligában – mindegyik ellen volt legalább egy kapott gól nélkül lehozott találkozója.

◾ Joshua Kimmich a második gól előkészítése mellett a legtöbb lövés előtti átadást (3), a legtöbb futást (12,9 km) és a legtöbb labdaérintést abszolválta (112).

Tartotta a lépést üldözőivel a Bayern München Berlinben is | Rangadó

Bundesliga-rekord Flicktől, Neuer a 35. csapat ellen is gól nélkül maradt – Számokban: Union 0-2 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top