Egyéb

Lothar győzte meg Schollt a Bayernről – „Először is, nem vagyok Matthäus úr”Lothar Matthäus a Sky podcastjében beszélt korábbi játékostársáról, Mehmet Schollról és arról, hogy miképp csábította anno a Bayernbe.

„Mehmet ambíciózus volt. Az emberek talán nem is igazán hittek benne, mert gazfickó volt, de amíg a Bayernnél volt, a lehető legjobbat hozta ki a karrierjéből.”

FC Bayern München: Lothar Matthäus lockte Mehmet Scholl, Leon ...

A magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya elmondta, hogy Mehmet két klub között vacillált.

„Ugyanaz volt a menedzserünk. 1992 nyarán távozni akart Karlsruhéból és két ajánlata volt: egy a Frankfurttól – Stepanovic volt az edző, aki a kedvességével akart bevágódni Mehmetnél. Ezért nem volt biztos a dolgában – a Bayern München is akarta őt.”
Egy alkalommal Lothar tanácsot tudott adni Schollnak.

„Egyszer felhívtam a menedzseremet, Mehmet épp mellette ült az autóban és azt mondta: „Lothar, Mehmet Scholl szeretne beszélni veled, mert két szék között ül.” Mondtam neki hogy adja át, majd Mehmet beleszólt: „Matthäus úr, kérdezhetek valamit?” Mondtam neki: „Először is, nem vagyok Matthäus úr, neked Lothar vagyok, Mehmet.”

A rekordválogatott Lothar, aki épp azon a nyáron tért vissza Münchenbe, az alábbit tanácsolta a Bayern leendő hetesének.

„Frankfurtban lehet, hogy sokkal több pénzt keresnél, és talán közelebb is van az otthonodhoz, és lehet, hogy a Frankfurtnak most jó csapata van. De ha naggyá akarsz válni és címeket akarsz, akkor az FC Bayernhez kell igazolnod.”

És végül is így lett. Mehmet 1992 és 2007 között 469 meccsen 117 gólt lőtt és 105-öt készített elő a Bayern játékosaként és a klub egyik legikonikusabb heteseként került a történelemkönyvbe.

Lothar győzte meg Schollt a Bayernről – „Először is, nem vagyok Matthäus úr”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top