Interjúk és nyilatkozatok

Heynckes: Havertznek még fejlődnie kell, Sanét még ne nevezezzük topjátékosnakJupp Heynckes május 9-én ünnepli a 75. születésnapját, ennek apropóján készített vele interjút a Welt. Ebből ragadtunk ki részleteket.

 

Arról, hogy edzőként melyik játékosra tekint lenyűgözve vissza:  Tudják, ahány jó játékost edzettem, annyira nehéz kettő-hármat kiemelni közülük. Sokan nem érdemelnék meg, ha nem említeném meg őket. De vegyük csak a 2013-mas triplázó csapatot, amelyikből minden egyes játékost felsorolhatnám. Ez egy összetartó közösség volt, nagyon pozitív csapatot alkottunk. Annyira közel álltunk egymáshoz, hogy szavak nélkül is megértettük a másikat. Minden edzőnek álom lenne egy ilyen csapatot vezetni. Mindegyikük fontos volt, mindenki motivált és koncentrált volt, ezért tudtunk ilyen szezont játszani. A klub, a csapat és az edzői stáb közötti összhang tökéletes volt.

Jupp Heynckes: Der große Erzieher des deutschen Fußballs wird 75 ...

Tartja-e a kapcsolatot az egykori játékosaival: Igen. Főleg az elmúlt hetekben jelentkeztek és érdeklődtek, hogy hogyan vagyunk a feleségemmel, egészségesek vagyunk-e. Szoktak hívni vagy WhatsAppon üzenni, aminek nagyon örülök. Az egyik volt játékosom felesége is felhívott, megkérdezte, hogy tehet-e értünk valamit, például bevásárolhat-e nekünk. A korunk miatt ugye mi a veszélyeztetett csoportba tartozunk. Ez nagyon jól esett.

Hansi Flick szerződéshosszabbításáról: Hansi remek ember, kiváló személyiséggel. A válogatottban kapocs volt a játékosok és Jogi Löw között, ezért sok Bayern-játékos nagyon jól ismeri őt abból az időszakból. Egy hónapja mondtam, hogy a szakértelmét és emberi stílusát illetően is ő egy ideális edző a Bayern számára. Nagyon hiteles és kiegyensúlyozott, szimpatikus és empatikus. Jobb edzőt egyáltalán nem is tudtam volna elképzelni az FC Bayern számára.A legsokoldalúbb német tehetségekről: Van pár igazi toptehetség, akik jó úton járnak afelé, hogy nagy játékosok legyenek. De bizonyítaniuk kell a válogatottban vagy a Bajnokok Ligájában is. Joshua Kimmich például remekül fejlődik. Kétségtelenül már nem olyan fiatal, de egy szuperambíciózus profi, aki mindig teljesíteni akar. Ő egy olyan játékostípus, amilyet szeretek, mindig készen áll és mindent megtesz a csapatért. Vannak olyan tehetségek, mint Kai Havertz, akinek fizikálisan és robosztusságban még fejlődnie kell. Biztosan szüksége lesz még egy-két évre, hogy egy igazi nagycsapatba integrálódni tudjon. Timo Werner is erőteljes fejlődésen ment keresztül, habár szerintem még több rejlik benne. Látni idén, hogy Julian Nagelsmann irányítása alatt nagyot fejlődött.

Leroy Sanéról: Jó formában volt, mielőtt súlyos sérülést szenvedett. Szerintem még nem érte el az átörrést ahhoz, hogy abszolút topjátékosnak nevezzük. Ő most válaszút előtt áll. Keményen fog dolgozni vagy pedig továbbra is csak egy kivételes tehetség marad. Készen kell állnia, hogy megtegye a következő nagy lépést, mert semmire nem megy azzal, ha a tehetségét néha felvillantja. Megmondom őszintén, hogy nem tartom jogosnak a 100 milliós árat érte.

Jupp Heynckes (l.) hat eine klare Meinung zu Bayerns Wunschspieler Leroy Sané (r.)

Oliver Kahnról: Ő egy abszolút főnyeremény a Bayern számára, ugyanis játékosként mindent átélt és olyan győznikarással, abszolút professzionalitással rendelkezik, amit most ismét érvényesíteni tud a Bayernnél és meggyőződésem, hogy ezt meg is fogja tenni. Oliver Kahn mindig a saját útját járta, a karrierje után és játékosként is. Rengeteg tapasztalata van a legmagasabb szinten. Azt hiszem, hogy ő a megfelelő ember erre a posztra és a közgyűlésen a tagok ezt demonstrálták is. De a mostani időszakban, amikor minden a korona körül forog, senkinek nem egyszerű belépni egy új pozícióba.


Heynckes: Havertznek még fejlődnie kell, Sanét még ne nevezezzük topjátékosnak
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top