Interjúk és nyilatkozatok

Thiago örülne, ha Münchenben fejezhetné be a karrierjét – Hainer hosszabbítani akar vele is



Thiago Alcantara a La Vanguirdanak intézett nyilatkozatában elmondta, hogy ha rajta múlna, szívesen fejezné be karrierjét a Bayernnél – erről Herbert Hainer egy későbbi nyilatkozatában biztosította őt. Alcantara továbbá beszélt a filozófiájáról és a Coutinhoval való kapcsolatáról is.

A Bayern 29 éves mélységi irányítójával a Bayern mindenképp meg szeretné hosszabbítani a 2021-ig szóló szerződését. Ezt Herbert Hainer is megerősítette a Kickernek adott hétfői interjújában. Az alábbi idézet mellett megemlítette, hogy manapság Thiago stílusa tetszik neki a legjobban.

„A korona ellenére nincs megállás a Bayernél, további megbeszéléseket fogunk folytatni Alabával, Neuerrel és Thiagoval, Oliver és Hasan mindegyikükkel tartja a kapcsolatot. Magabiztos vagyok, hogy belátható időn belül mindegyikükkel fogunk tudni hosszabbítani. Nincs rajtunk nyomás, mindenki 2021-ig van hozzánk elkötelezve, de természetesen a lehető legkorábban tisztázni akarjuk a dolgot. Miért is kellene távozniuk? A világ egyik legjobb csapatában és az egyik, ha nem a legjobban vezetett klubjában játszanak.”



Hogy a spanyol válogatott játékos eltudja-e képzelni, hogy a Bayernben fejezze be a pályafutását, arra szerényen, de egyértelműen válaszolt.

„Nehéz kérdés. Sok dolognak kell klappolnia. Tartanod kell a szinted, illetve lehet, hogy a klub egy másik, 190 centis játékost keres a pozíciódba. De igen, a Bayern egy csodálatos klub lenne mindehhez.”

Alcantara aligha tudta volna elképzelni, hogy ilyen karriert fusson a német Bundesligában. Pep Guardiola hívószavának hála megadatott neki – és úgy tűnik, hogy egyáltalán nem bánta meg.

„Már nyolc éve vagyok Münchenben, de korábban soha nem gondoltam volna, hogy Németországban fogok futballozni.”

Bundesliga Classic

Ha a bajor fővárosban is fejezi be a karrierjét, Thiago számára világos, hogy családjával visszatér Barcelonába. De mitől lett ilyen jó játékos? A géneken kívül apja, a világbajnok Mazinho motiválta.

„Amikor nyolc éves voltam, azt mondta nekem: „Én jobban csinálom, mint te”. Erre gondoltam és mindig jobb akartam lenni. Ezzel a tulajdonságommal és azzal a lazasággal és örömmel nőttem fel, amelyet az életemben és a mérkőzéseken is szeretek látni. Apám mindig azt mondta: „Thiago élvezd felelősséggel”.”

Coutinho hasonló technikai adottságokkal rendelkezik, mint ő. Nem csoda, hiszen mindekettejükben ott csörgedezik a brazil vér, régóta ismerik egymást.

„Nagyon jól ismerem őt. Láttam játszani, amikor 12 éves volt. Brazíliában futsaloztam ellene és nagyon élvezte a játékot.”




Barcelona pode aproveitar desejo de sair do Bayern para repatriar ...

Természetesen különleges kapcsolat fűzi a testvéréhez, Rafinhához is, aki szintén a Barcában nőtt fel, jelenleg pedig az Interrel áll szerződésben.

„Természetesen szívesen játszanék vele egy csapatban. MInden évben gondolunk erre. De nehéz. Megtiszteltetés lenne az egyik legjobb focistával együttjátszani, aki ráadásul még a testvérem is.”

Thiago örülne, ha Münchenben fejezhetné be a karrierjét – Hainer hosszabbítani akar vele is
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top