Interjúk és nyilatkozatok

Sagnol: A Bayern az én időmhöz képest megváltozott – szomorú és irritált voltam, de…



Willy Sagnol, a Bayern egykori közönségkedvenc jobbhátvédje és Carlo Ancelotti ex-segédedzője, egy meccs erejéig pedig a csapat vezetőedzője a Sport1-nek adott nyilatkozatában beszélt a jelenlegi dolgairól és idézte fel a múlt pillanatait.

 

A jelenlegi életéről: Jól vagyok. Nyugalom van körülöttem, de soha nem is voltam az a típus, aki sokat beszél és a középpontban akar állni. A családommal élek Bordeux-ban, ahol 2014 és 2016 között dolgoztam edzőként.

Van-e munkája? Nincs. 2019-ig szerződésem volt az FC Bayernnel. Ezután Bordeux-ban akartam maradni, mert a kisfiamnak genetikus betegsége volt. Most minden rendben vele és a következő hónapokban egy új projektre fogok koncentrálni. Ez lehet edzőség vagy sportmenedzserség is, attól függ mit ajánlanak.

Ancelottiról: Szuper személyiség. Emberként egy „gránát”. Sokat tanultam tőle. Kapcsolatban állok vele. A Bayernnél eltöltött pár hónap alatt jó kapcsolatot létesítettünk. Nagyon jó hatással volt rám a közös munka vele.

Willy Sagnol - Willy Sagnol Photos - Kickers Offenbach v Bayern ...



Hogyan tekint a Bayernes időszakára? Csak pozitívan. Csodálatos időszak volt és nagyon sikeres. Zseniális, hogy ilyen sokáig játszhattam ebben a klubban. Viszont az én időmhöz képest azóta egy kicsit megváltozott a klub. Akkoriban nagyon családias volt a bánásmód. Az az érzésem, hogy ez ma már nincs így. Akkor semmi sem volt közel sem volt ekkora, mint jelenleg. A részlegek közötti kapcsolat szorosabb volt, nem volt 600 alkalmazott sem. Szuper időszak volt.

Kivel tartja a kapcsolatot? Uli Hoenesszel mindig telefonálok. Természetesen van kapcsolatom még Elberrel, Santa Cruzzal és Lizarazuval, illetve pár egykori alkalmazottal. Sok barátom van még Münchenben.

A Bayerntől való távozásáról: Szomorú és irritált voltam. Ha a Bayernnél, Carlo asszisztenseként dolgozik az ember, akkor hosszabb együttműködésre számít. Ez nem sikerült. Nehéz szitu volt és még mindig nehezemre esik erről beszélni. Ami történt, az már nem az az FC Bayern volt, akit én ismertem. Egy válás mindig stilszerű volt itt, nálam sajnos nem ez volt a helyzet. De ettől még továbbra is óriási Bayern-fan vagyok és még mindig ott ülök a kanapémon és szurkolók az ex-klubomnak. A Bayern mindig is a szíven klubja volt és marad is.

Bayern Munich's best ever XI ... The right-back 🤜 - Onefootball

Hogyan vált közönségkedvenccé: Mindent megtettem és megpróbáltam gyorsan felvenni a müncheni mentalitást. Például gyakran húztam fel a bőrgatyát, nem csak Oktoberfestkor. A klubbal és a várossal való azonosulás mindenek felett állt. Soha nem lőttem sok gólt, de a szenvedély mellettem állt – és a gólpasszok. Minden meccs után kimentem a szurkolóinkhoz és tiszteletet mutattam feléjük. Ez fontos volt. Aki azonosulni tud, annak nagy esélye van arra, hogy közönségkedvenc legyen.

A cigizési szokásairól: Nem szívtam el két dobozzal egy nap (nevet). A meccs után mindig akartam a cigimet. Ez így volt és tudtam, hogy ez nem jó és nem lehet példa a fiatal profik számára. De a foci az én időmben más volt, sokkal nagyobb volt az elfogadás az emberek között. Manapság mindig valami negatív dolgot keresnek a játékosoknál, edzőknél. Ottmar Hitzfeld akkoriban elfogadta, mert tudta, hogy előtte mindent megtettem a pályán. Ez volt a legfontosabb.

Hoenesszről: Lassan két éve nem láttuk egymást, természetesen hiányolom őt és a vele való személyes beszélgetéseket. Nem csak Münchenben szoktunk filozofálni, hanem máshol is. Uli mindig apafigura volt számomra.



Sagnol über Streit mit Kahn: "Das ließ ich mir nicht gefallen ...

Kahnról és a korábbi nézeteltérésükről: Mindig nagyon tiszteltem Olit. Emlékszem, hogy a Chelsea ellen egy ellenfet hagytam beadni, amiből gól született és kiestünk a Bajnokok Ligájából. Amikor Oli egy évvel korábban bakizott a Real Madrid ellen, senki nem szólt semmit, de a Chelsea elleni meccs után keményen támadott, ami nem tetszett. A világ legjobb kapusa volt számomra, de ez tisztelet kérdése. De ez már 15-20 éve történt és mindig jó kapcsolatban voltunk. Kívánom neki, hogy vezetőként érvényesüljön a Bayernnél.

Milyen volt Kahn az öltözőben? Soha nem tudtuk milyen reakció érkezik Olitól a meccs után. Emlékszem, hogy Rostockban, azt hiszem Mehmet Scholl szabadrúgása után az utolsó percben kézzel szerzett gólt, ugyanis feljött a tizenhatosra. Természetesen pirosat kapott és azt hittük, hogy az öltözőben teljesen kikel magából. Amikor bejött mindannyian elkezdtünk röhögni, mert egyszerűen vicces volt, hogy kézzel szerzett gólt. De egy berlini meccs után megfogott egy nagy hordót és elhajította. Ő volt Oli. Mindent megtett a Bayernért. Ahogy én is. Nagyszerű fickó.

Schollról: Mehmet mindig kedves volt, kedveltem őt, mert gyakran vicces dolgokat mesélt és jó véleménnyel rendelkezett. És kreatív, ezáltal pedig különleges játékos volt. Tudta ezt. Abszolút közönségkedvenc volt. Mehmet egyszerűen csak Mehmet. Egy remek személyiség, csak szeptemberben volt nehéz vele bírni. Miért? Gyakran volt ott az Oktoberfesten (nevet).


Sagnol: A Bayern az én időmhöz képest megváltozott – szomorú és irritált voltam, de…
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top