Interjúk és nyilatkozatok

Pavard: Szívesebben játszom belsővédőként



Benjamin Pavard április közepén, a Sport1-nek adott nyilatkozatot. Ebből szemezgettünk.

Arról, hogy Neuer és Kimmich mögött ő játszott a legtöbbet a Bayernben: Nem számítottam rá, ezt elismerem. De harcos vagyok és nem szívesen ülök a padon, tehát az edzéseken mindig a legjobbamat nyújtom, hogy végül ott lehessek a pályán és címeket nyerhessek a Bayernnel.

A fizikumának titkáról: Eleget alszom, sok vizet iszok, jókat eszek és jó környezetben élek. Kineziológussal dolgozom együtt, van privát fitneszedzőm is. Ezekkel a szuper emberekkel körülöttem a lehető legprofibban akarok viselkedni. A táplálkozást illetően is nagy előrelépést tettem.

Arról, hogy Uli Hoeness korábbi nyilatkozata szerint ő volt a valaha volt egyik legjobb igazols: Nagyon örültem neki. Ilyen dicséretet kapni egy ekkora személyiségtől, még mindig megható számomra. Mióta aláírtam a Bayernnél, nagyon jól érzem magam. Nagyon sok szeretetet kapok mindenhonnan, tényleg nagyon boldog vagyok itt.

A fejlődési lehetőségeiről és a jellegzetes lövőtechnikájáról: Tovább akarok fejlődni. Keményen dolgozom az edzéseken, például a beadásaimon. A jövőben még több gólpasszt akarok adni és én magam is többször akarok betalálni. Nagyon szeretem azt a lövőtechnikát. Ha a meccseken lehetőségem van előre menni és lőni, akkor kihasználom a technikámat. Szeretem és remélem, hogy pár gól születik majd belőle.

A koronavírus-korlátozásokról: 24 éves vagyok, nem egyszerű egyedül lenni. Kétségtelenül kiváltságos életem van, de a családom nagyon hiányzik ebben a nehéz időszakban. De nem akarok panaszkodni, mert Németországban nem olyan rossz a helyzet, mint Franciaországban. Az otthonomban sokkal szigorúbbak a korlátozások. Nem mehetnek a parkba se, de még az otthonaikat is alig hagyhatják el az emberek. Mindenkinek nehéz.



A csoportos edzésekről és a sorozatokról: Hiányzik a teljeskörű csapatedzés. Viszont ismét labda van a lábunk alatt, ez már sokkal jobb, mint csak otthon lenni. Láthatjuk egymást, de a biztonsági előírásokat követnünk kell. Hiányzik a futball, a stadionok, a szurkolók is. Szívesebben nyernénk címeket előttük, ugyanis azért is játszunk, hogy boldoggá tegyük őket. A szurkolók ezenkívül 12. játékosként is funkcionálnak és hihetetlenül fontosak nekünk. De fontos, hogy folytatódjon. Minden sorozatban ott vagyunk mindegyiket meg akarjuk nyerni és mindent meg is teszünk azért, hogy ez sikerüljön.

A stuttgarti időszakáról: Azt, hogy most itt vagyok, mindenekelőtt a VFB-nek köszönhetem, mert 2016-ban leigazoltak Lille-ből, amire ott nem feltétlenül számít az ember. A Bundesliga II-es bajnoki cím is különleges. Nyilván más, mint ha az ember VB-t nyerne, de a cím az cím és örülök, hogy elértem a Stuttgarttal. Most viszont remélem, hogy a következő cím a Bayernnel lesz és a lehető legtöbb fogja követni.

A Bayernről: Németország legjobb és a világ egyik legjobb klubja. Azért jöttem, hogy Bajnokok Ligáját nyerjek, remélem, hogy ez idén s sikerülni fog. Az ember sok szeretetet érez itt, minden nagyon családias. Hogy meddig leszek itt? A futballban bármi lehetséges, nem látom előre, mit hoz a jövő.

Hansi Flickről: Nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Ő egy olyan edző, aki nagyon közel áll a játékosaihoz, mindenkihez. Jól megértjük egymást és ha valamit akar mondani, akkor mindig közvetlenül megmondja. Sokat kommunikál velünk és egyéni megbeszélésekkel magyarázza el, hogy miben kell még fejlődni.

Melyik poszton érzi magát a legjobban: Ha a pályán lehetek, már boldog vagyok. De ettől függetlenül szívesebben játszom belsővédőként. Össszességében egy védekező felfogású játékos vagyok, aki rugalmasan bevethető. Azt hiszem, hogy egy edzőnek nagyon fontos és hasznos, hogy a védelem összes pozíciójában tudok játszani. A konkurencia segít, nem aggódom, ha új jobbhátvéd érkezik. A Bayern egy nagy klub, ahol senkinek nincs biztos helye.

A némettudásáról: A német egy igazán nehéz nyelv. De időközben sok mindent megértek és veszem a fáradtságot, hogy még többet tanuljak. Főleg most, a korlátozások alatt. A német tanáromat kellene megkérdezniük, de én azt mondanám, hogy haladok és a legjobbamat adom. Főleg eleinte okozott gyakran problémát a kiejtés és, hogy az emberek nem értettek meg. Még dolgoznom kell, de mindent megteszek, hogy németül is interjút adhassak.


Pavard: Szívesebben játszom belsővédőként
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top