Interjúk és nyilatkozatok

Neuer: Előszeretettel adtuk Hansi kezébe a stafétabototManuel Neuer ezúttal a DFB-akadémia videóüzenetében  üzent a srácoknak arról, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy vezérfigurának.

„Egy vezérpozícióban szerintem az a legfontosabb, hogy nyitottak legyünk és sokat beszéljünk – ha az ember túl keveset beszél és túl keveset társalog a csapattársaival, az edzői stábbal és a vezetőséggel, akkor nincs megfelelő karaktere ahhoz, hogy vezérjátékos legyen.”

Manu elmondása szerint az ő vezérszerepe is a helyzettől és a tapasztalatától függően változott az évek során. Beszélt arról is, hogy milyen leghátsó emberként vezetnie a csapatát.

„Kapusként automatikusan egy olyan pozícióban vagy, amelyben felelősséget kell vállalnod. Alapból sokat kell dirigálnod és beszélned az előtted állókkal. Viszont nem csak szavakkal lehet kommunikálni. Feltételezem, hogy a játékosok 95 százaléka tud valamit kezdeni a testbeszédemmel.”
Transfer News FC Bayern München: Der Stand bei Manuel Neuer ...

Jelenlegi feletteséről, Hansi Flickről is a legmagasabb hangnemben beszélt.

„A kezdetektől nagyon bátran és támadólag játszottunk vele. Ez természetesen rajtunk is múlik. Egy domináns csapat vagyunk, amelyik előszeretettel adja kézbe a stafétabotot. Ezt már az elején meg is ígértük neki. Minden egyes játékost megpróbál továbbfejleszteni.”

Szakmai kompetenciája mellett Neuer természetesen nagyra tartja Hansi személyiségét is.

„Nagyon közvetlen, nyitott, őszinte és nagyon szimpatikus személyiség. Az ember bármit elmondhat neki, amelyre ő nyiltan és őszintén reagál. Képes arra is, hogy valamit részletesebben is elmagyarázzon. Barátságos, kedves és egy tekintélyes edző.”

Neuer: Előszeretettel adtuk Hansi kezébe a stafétabotot
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top