Interjúk és nyilatkozatok

Zirkzee: Egy álom lenne Kloséval együtt dolgozni



Joshua Zirkzee, a Bayern 18 éves holland csatártehetsége a VTBL nevezetű holland lapnak adott interjújában beszélt: Az edzésekről, Kloséról, a lehetséges EB-szereplésről és a játékosok teszteléséről is.

Négy-öt fős, elkülönített csoportokban edzünk. Az első csoportnak 10 órára kell ott lennie a Säbeneren, az edzés pedig akkor kezdődik, amikor a második csoportnak kell megjelennie az öltözőben. A második csapat öltözőjét is igénybe vesszük, tehét az átöltözéskor mindig egyedül vagyunk.

FC Bayern: Darum ist das Kohle-Chaos beim FC Barcelona ein Vorteil ...

A klub lengyek gólcsászárának sérülése miatt több mérkőzésen is bizonyító tehetség Daviesszel, Alabával és Lewandowskival van egy csoportban. Elmondása szerint természetesen rengeteget tanul a lengyel csatártól.

Ez egy nagyon jó társaság. Minden nap elvégezzük a gyakorlatsort, ebben technikai, kondíciós és lövőgyakorlatok is vannak. Sokat tanulok, amikor Robertet figyelem. Ahogy mozog, ahogy változtatja a pozícióját – ebben hasonlóak vagyunk. Különösen most, amikor ilyen kiscsoportokban edzünk, tudok tőle még többet tanulni. Ezek az edzések természetesen a személyes kapcsolatokat is jobban építik.




A hírek szerint Zirkzeenek lehetősége lesz a világ legeredményesebb VB-góljszerzőjétől, Miroslav Klosétól is ellesni ezt-azt, ugyanis az U17-esek edzője a következő szezontól valószínűleg Hansi Flick másodedzőjeként fogja szolgálni a klubot.

Ez egy álom lenne. Gyermekkorom óta ismerem őt és korábban már vezényelt nekünk csatáredzéseket, ezekből nagyon sokat tanul az ember. A Feyenoordnál korábban Roy Makaay irányítása alatt is edzhettem. Különleges dolog ilyen nagyszerű exjátékosokkal együtt dolgozni.

Az Európa-bajnokság tolódása miatt Zirkzeenek lehetősége lehet arra is, hogy a holland felnőttválogatottal vegyen részt a 2021-es tornán.

Ez még nem foglalkoztat, a Bayernnél sem vagyok kezdőjátékos. De láthattuk milyen gyorsan változhatnak a dolgok. Természetesen ott rejtőzik a tudatomban ennek a lehetősége. Az Oranje egy álom, fiatal játékosként pedig logikus dolog erről álmodozni.

Természetesen nem maradhatott el a jelenlegi legnépszerűbb, legaktuálisabb téma, a koronavírus sem.

A héten háromszor teszteltek minket és eddig senki nem lett pozitív. Mindannyian tartjuk a távolságot és a pályán kívül is csak minimális a fertőzés kockázata. Otthon vagyok és minden nap csak az edzésre megyek.



Zirkzee: Egy álom lenne Kloséval együtt dolgozni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top