Interjúk és nyilatkozatok

Süle: Remélem, hogy játszhatok pár meccset az idei szezonban



Az októberi keresztszalag-szakadásából hamarosan visszatérő Niklas Süle számára jól jött a koronavírus miatti uborkaszezon a labdarúgásban.

„Hazugság lenne, ha mást állítanék. Egyszerűen hiányzott volna a játéklehetőség, viszont erősen feltételeztem, hogy segíthetek az EB-n a válogatottnak. Természetesen nagy előny számomra, hogy egy év múlva lesz csak megrendezve.”

Sülét a vírus miatt már nem nyomasztják a határidők, a SID-nek adott nyilatkozatában ezt is kifejtette.

„A rehabilitációm egyszerűbbé vált, ugyanis nem kell három-öt meccset játszanom, hogy az EB-re utazhassak. Csak a kontinenstornára gondoltam, és abból indultam ki, hogy sikerülni fog. De egy ilyen komoly sérülés után kockázatos lett volna újra játszani.”

Niklas Süle po štyroch mesiacoch opäť na trávniku

A magyar felmenőkkel rendelkező középhátvéd nem csak a 2021-es EB-n, hanem az idei szezon véghajrájában is pályára léphet.

„Az a célom, hogy április végén, május elején ismét a csapattal edzhessek – ahogyan az az eredeti terv szerint is szólt. Ezután három-négy hétre biztosan szükségem lesz, hogy szokjam a tempót és a terhelést, és ott tartsak, ahol szeretném. De remélem, hogy elég időm lesz ahhoz, hogy pár meccset az idei szezonban is játszani tudjak.”

Természetesen beszélt a korona hatásáról és a futballisták kiváltságos helyzetéről is.

„Profi futballistákként áldottak vagyunk – látjuk hány cégnek kell bezárnia, vagy hány család nem tudja mi lesz velük egyáltalán. Ez borzasztó dolog. Az hogy mi mikor, előbb vagy utóbb játszunk, az ebből a szempontból nekünk nem releváns. Mindazonáltal természetesen nagyon örülnék, ha folytatódna. Sok rajongó számára ez talán egy kisebb figyelemelterelést jelenthetne.”



Süle: Remélem, hogy játszhatok pár meccset az idei szezonban
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top