Interjúk és nyilatkozatok

Pizarro: Pep volt a legjobb edző, akivel dolgoztam



Claudio Pizarro, a Bundesliga történelmének második legeredményesebb idegenlégiósa számos edző keze alatt dolgozott pályafutása során. A 41 éves perui a Weser Kuriernek elmondta, hogy melyikük volt a legjobb.

„Gondolatban mindig magasan túlszárnyalta az ellenfeleit. Azt hiszem, hogy taktikai szempontból és abban a dimenzióban, ahogyan ő tekint a labdarúgásra, nincs jobb edző Pep Guardiolánál. Pep valóban szélesítette a futballal kapcsolatos látókörömet, teljesen más víziója van a fociról, mint másoknak. Ő a legjobb, akivel dolgoztam.”

Természetesen nem hagyta szó nélkül Jupp Heynckest sem, akinek az irányítása alatt a Bayern 2013-ban, csúcsfocival tudott triplázni.

„Ő egy nagyon jó ember. Az egész klubnak óriási segítséget nyújtott – hogy milyen jól is tette, azt jelzi, hogy milyen gyakran hívták őt vissza az FC Bayernhez.”

Elkezdődik a negyedik Heynckes-éra - Labdarúgás - Eurosport

Pizza  számos edzővel elégedett volt a karrierje során – Thomas Schaaffal remek bizalmi kapcsolatban állt és szívesen dolgozott volna három hónapnál többet Jose Mourinhoval is, illetve kipróbálta volna milyen Jürgen Klopp irányítása alatt játszani. Ottmar Hitzfeld és Felix Magath irányítása alatt is szerepelt a Bayernben.

A 487 Bundesliga mérkőzésen 197 gólig jutó, egyébként 281 tétgólt szerző Claudio 125 gólt termelt tétmeccsen a Bayern játékosaként. A klub, a brémai muzsikosokhoz hasonlóan meg is kereste őt, hogy több régi nagyágyúhoz hasonlóan legyen a bajorok nagykövete.

„A Bayern szívesen akarná ezt és már én is mondtam, hogy érdekel a dolog. De van még teendőnk, és majd akkor fogok dönteni, ha vége lesz a szezonnak.”

A Werder Bremen 24 mérkőzés után 18 ponttal a tabella utolsóelőtti helyén áll.



Pizarro: Pep volt a legjobb edző, akivel dolgoztam
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top