Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: A klub hasznot húzhat abból, hogy egészségesen gazdálkodott



Joshua Kimmich az Abendzeitungnak adott nyilatkozatot, ebből szemezgettünk. Beszélt többek között az edzésről, a koronavírus hatásáról, az otthon töltött idejéről, Flickről, a triplázás lehetőségéről és Thiagoról is.

A csoportos edzésekről: Teljesen más érzés, az embernek hiányzik a csapattársakkal való társalgás, itthon is „félmunkát” végzünk. Ettől függetlenül kihoztuk belőle a legjobbat. Természetesen hiányoznak a játékformák, a párharcok is.

A koronakrízisről: Mindannyiunkat lelassított. Mindenki észrevette, hogy milyen ritmusban volt a társadalmunk. Főleg nálunk focistákánál volt ez így, meccsről meccsre gondolkodtunk, háromnaponta játszottunk és sokat utaztunk. 100-ról szinte a 0-ig jutottunk. Vár még ránk a szezonhajrá, de olyan érzése van az embernek, mintha nyári szünet lenne. Furcsa szituáció, ha az ember három hétig nem is lép a gyepre. De természetesen nem csak a futballban van ez így.

Bayern listo para regresar a entrenamientos

Arról, hogy több időt tud tölteni a gyermekével: Így van. Egy gyermek teljesen más tartalmat ad az életnek, teljesen új feladat. Nekem elsődlegesen a karrierem számított, most viszont más kötelezettségeim is vannak. Számomra ez egy kicsit megkönnyíti a krízist, mert otthon csodálatosak a mindennapjaim.

A május elejére betervezett folytatásról: Megoszlanak a vélemények, de meglátjuk, hogy tényleg lesz-e folytatás. Azt hiszem sokan örülnének, ha ismét nézhetnék a focit, még ha egy ideig csak a TV előtt is tehetnék ezt meg. Másrészről mindenki egészsége és az emberek mindenek felett állnak, ezért minden meghozott döntésnek ennek kell az alapjául szolgálnia.

Flick hosszabbításáról: Ez a sikeres munka és a begyűjtött pontok gyümölcse. Eleinte csak a télig gondoltak rá, majd a szuper eredmények miatt nyár lett belőle – az eredmények és a teljesítményünk továbbra is szuperek voltak, ezért logikus követkemény volt az új szerződés.



Flick erényeiről: Nagyon jó kapcsolata van a játékosokkal és a csapattal, sikerült bevonnia az egész stábot is. Nem csak mi játékosok döntünk a sikerekről vagy az eredménytelenségről, hanem ez mindennek az összessége, minden ami körülöttünk zajlik. Mindenkinek a jelentőségét és értékbecslését közvetíti. Az elmúlt hetekben láthattuk, hogy ez nagyon jól működik – ezután jött sajnos a megszakítás.

Flick taktikai szintjéről: Nagyobb presszingel játszunk, amellyel korábban tudjuk nyomás alá helyezni az ellenfelet. Gyakran a középpályán védekezünk a hátsó négyessel. Természetesen ez rejt némi rizikót a kontrákra, ezt nem lehet 100 százalékosan megakadályozni. De összességében azt hiszem, hogy megfelelő irányt vettünk, domináns a fellépésünk.

Arról, hogy Hansival az európai élvonalban maradhatnak: Azt hiszem igen. Meg kell várnunk mi történik nyáron az átigazolási piacon, mik lesznek a fejlemények. A klub minden bizonnyal hasznot húz abból, hogy a korábbi években egészségesen gazdálkodott. Természetesen alkalmazkodtunk is a piachoz, nagyobb transzferekre is sor került. De a krízisben főleg észlelhető, hogy az FC Bayern nagyon jó helyzetben van. Erős csapatunk van, rengeteg potenciállal. Már most is jól vagyunk felépítve, nemzetközi összehasonlításban is jól teljesítettünk.

Kimmich: "Haben in der Liga noch ein, zwei wichtige Spiele" - kicker

A triplázás lehetőségéről: Képesek vagyunk rá. De mindig nehéz egy ilyen eufóriát folytani. Voltak igazán jó meccseink a szezonban, de volt pár amikor túl sebezhetőek voltunk, ezt a nemzetközi szinten nem engedhetjük meg magunknak. A BL-ben rengeteg múlik a napi formán.

Thiagoról: Jól kiegészítjük egymást. Eleinte volt egy-két meccsünk, amikor még nem klappolt tökéletesen a dolog, de az idő haladtával összeszoktunk. Ha az eredményekre tekintünk és látjuk a játékunk stílusát, azzal elégedettek lehetünk.

Kimmich: A klub hasznot húzhat abból, hogy egészségesen gazdálkodott
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top