Interjúk és nyilatkozatok

Müller: Nehéz elképzelni, milyen lesz a foci nézők nélkül



Hansi Flickhez hasonlóan a napokban szerződést hosszabbító Thomas Müller is online-sajtótájékoztatót tartott a nagyérdeműnek. Mutatjuk, miről beszélt a támadó!

A német támadó a hét elején 2023-is szóló szerződést kötött a Bayern Münchennel, így 33 éves koráig a Bayern München kötelékébe tartozhat majd. Thomas a sajtótájékoztatón beszélt…

…a jelenlegi helyzetről:

„Természetesen mindenki újra focizni szeretne, viszont ésszerű körülmények közt. Muszáj bíznunk a hatóságokban és egységet alkotnunk. Úgy fest, hogy akadhat olyan forgatókönyv, amely szerint a meccseket lejátszanánk, tekintettel az egészségügyi és biztonsági helyzetre, ezalatt pedig igazolhatjuk a példakép-szerepünket. Jelenleg várunk, mint csapat és edzünk, hogy készen álljunk egy olyan forgatókönyvre, amely elég ingatag lábakon áll.”

…a csapatban betöltött szerepéről:

„A szerepem változott, miután túlléptünk egy igen nehéz őszi időszakon, még tavaly. Az edző kilétének változása után újra megvethetettem a lábam a kezdőcsapatban. A jelenlegi szituációban, beleértve azt, hogy a trénerünk is szerződést hosszabbított, úgy éreztem, tagja akarok lenni ennek a projektnek. A csapattársaim, az edző és a klub is hasonló utat követ, ez pedig fontos.”

A mezen minden rajta van.

…Flick szerződéshosszabbításáról:

„Az edzői stáb sikerrel vette azt az akadályt, hogy összerakja azt a rendszert, amely a mostani focinkhoz és a győzelmi szériánkhoz vezetett. Olyan játékosok mint én, akik ennek a rendszernek a részei, érzik a megkönnyebbülést, mert látják annak a jelét, hogy a klub is szeretné tovább folytatni ezt az egészet. Szórakozunk, engedjük, hogy a labda tegye a dolgát, sikeresek vagyunk. Hisszük, hogy építhetünk a formánkra.”

…az újfajta edzésről:

„Eddig jól megy, beleértve az otthoni edzéseket is. Természetesen hiányzik a csapatélet, az összetartás, az öltözői beszélgetések. Legalább újra labdázunk és a héten már a pályán is lehetünk. Nem könnyű a motivációt fenntartani, de az edzők jó munkát végeznek. Nem csak a régi gyakorlatokat végezzük, hanem van pár új variáció. Például freestylerek és különleges vendégek, mint Bastian Schweinsteiger vagy Arjen Robben is csatlakoztak hozzánk. Ez megkönnyíti a szituációnk. A határozottságunk biztosan megnő majd, ha pontos meccsdátumokat tudunk majd meg. Most azonban időt kell adnunk a vezetőknek, hogy meghozzák a helyes döntéseket.”

Bayern Munich 2-0 Augsburg: Thomas Muller and Leon Goretzka strike ...

Az utolsó lejátszott tétmeccs (2-0 az Augsburg ellen, máricus 8.) alkalmával Thomas is betalált.

…az eddigi szezonról:

„Ez az idény eddig viharos volt, sok szempontból is. Önbizalommal és eufóriával kezdtünk, de valamiért nem értük el a kívánt eredményeket. Voltak nagy pillanataink, mint például a Tottenham elleni összecsapás Londonban. De mindent figyelembe véve nem úgy játszottunk, ahogyan akartunk. Kicsit változott a helyzet az új edző érkezése után, tetszett az módja annak, ahogyan újra fociztunk. Legutóbb is egy elég jó szakaszban voltunk, a maximumunkon.”

…a zárt kapuk mögött lejátszott mérkőzésekről:

„Ez számomra is felderítetlen terület. Úgy képzelem el, mint amikor az utolsó edzésünket hajtjuk éppen végre egy BL-idegenbeli meccs előtt. Biztosan nem lesz hatással az ambíciónkra. Azok a csapatok, amelyek gyorsan elfogadják a mostani helyzetet és pályára tudják vinni a kvalitásaikat, biztosan előnyből indulnak majd. De igazából nem is tudom elképzelni hogy milyen az, ha nincsenek nézők, akik a hangulatért felelősek. Bizonyosan nagyon idegen és valami egészen más érzés lesz.”

Müller: Nehéz elképzelni, milyen lesz a foci nézők nélkül
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top