Interjúk és nyilatkozatok

Hainer: Müller olyan a Bayernnek, mint Münchennek az Oktoberfest

A Bayern München elnöke az FCB.tv-nek válaszolt pár kérdésre – Flick és Müller hosszabbításával és a koronakrízissel kapcsolatban is kifejtette a véleményét.

A Hansi Flickkel való szerződéshosszabbításról:  Karl-Heinz Rummenigge, Oliver Kahn és Hasan Salihamidzic nagyon jó és bizalmas megbeszéléseket folytattak Hansi Flickkel és megállapodtak abban, hogy hároméves szerződést kínálnak neki. Nagyon boldog vagyok, hogy tető alá került az ügy. Kezdetektől értesültem a tárgyalások összes lépéséről. A felügyelőbizottságban nagyon gyors és egyhangú döntés született.

A Hansi Flick iránti elvárásokról: Az FC Bayern edzőjét természetesen mindig címekben mérik és ez Hansi Flickkel sem lesz másképp. Viszont teljes mértékben megvagyunk győződve Hansi Flick személyéről. Ha megnézzük, hogy mit ért el a csapattal az elmúlt hónapokban, akkor nem csak győzelem, hanem annak módja és stílusa is számít – hetetlenül látványos, remek támadófutballt játszat – sok gólt lőttünk és a legtöbb meccset megnyertük. Abban is biztos vagyok, hogy Hansi Flick ezt a csapatot, függetlenül attól hogy már most jó, még tovább fogja fejleszteni.

FC Bayern: Thomas Müller blüht unter Hansi Flick auf | Fußball ...

Thomas Müller szerződéshosszabbításáról: Természetesen ez egy nagyon örömteli hír, hihetetlenül örültem amikor meghallottam. Thomas Müller egy identifikációs figura, az FC Bayern egyik szimbóluma. Az egész pályafutását itt töltötte és az elmúlt hónapokban, Hansi Flick irányítása alatt kivirágzott. Ő adta a legtöbb gólpasszt, kiemelkedően játszik és szerintem Thomas Müller annyira hozzátartozik a Bayernhez, mint az Oktoberfest Münchenhez.

A csoportos edzésről: Természetesen nagyon szorosan egyeztettünk a politikával, a hatóságokkal és az egészségügyi szakértőkkel, ugyanis a játékosok egészsége elsődrangú, ez egyáltalán nem kérdés. Emellett természetesen ismét ki akartuk őket engedni ide a Säbenerre. Eddig otthoni, úgynevezett Cybertrainget végeztek, de itt természetesen sokkal több lehetőség áll a rendelkezésünkre. Mindannyian reméljük, hogy a Bundesliga hamarosan újra elkezdődik. Természetesen jól felkészültek akarunk lenni.

Hogyan látja a koronakrízist a német futballban? Természetesen ez egy óriási kihívás. Még soha nem volt ilyen hosszú megszakítás, ezáltal a sportszakmai aspektusok mellett jelentkeztek a gazdasági kihívások is. Ez az egész Bundesligának és minden egyes klubnak egy óriási gazdasági kihívás. De ezekben az időkben mindannyiunknak össze kell tartanunk – minden Bundesliga-klubnak, közösen a DFL-lel és a DFB-vel és a valamelyest erősebb klubuknak támogatniuk kell a gyengébb lábakon állókat. Természetesen mindannyian reméljük, hogy hamarosan ismét folytatódik -, hogy egyrészt ismét a sport álljon az előtérben, másrészről pedig, hogy ezáltal sok klub gazdasági helyzete is javuljon.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top