Egyéb

7 érdekes tény a hosszabbító Thomas Müllerről



A szignó tintája már meg is száradt, Thomas Müller pedig 2023-ig biztosan marad a Bayern München támadója. A klub hivatalos oldala ebből az alkalomból összegyűjtött pár érdekességet a 30 esztendős élő klubikonról.

1. Mára már bajor legenda

Thomas 521 tétmeccsen futballozott eddig Bayern-mezben, ezzel pedig az örökranglista hetedik helyén áll. Közvetlenül előtte, a hatodik pozícióban a valaha volt egyik legjobb német játékos, Franz Beckenbauer foglal helyet. Ha az idei szezont végigjátszották volna a csapatok, akkor nem kizárt, hogy Müller beéri a legendát, akinek 531 lejátszott találkozója van a Rekordbajnok színeiben. 195 góljával egyébként Müller a negyedik legtöbbször betaláló labdarúgója a Bayern Münchennek, csak a Nemzet bombázója, Gerd Müller (506 gól), jelenlegi a csapattársa, Robert Lewandowski (230) és a nagyfőnök, Karl-Heinz Rummenigge (217 előzi) meg.

Thomas Müller: "Gerd Müllers Krankheit geht mir an die Nieren" - WELT

A két Müller egy képen, még 2015-ből.

2. Hatékony gólvágó

11 esztendő alatt a Bayernben Thomas Müller 341 találatban vállalt szerepet (a már korábban említett 195 gól mellett, 146 asszisztot jegyez). Mindez – az összes percszámot figyelembe véve – azt jelenti, hogy Müller minden 112. percben betalál.

3. Igazi rekorddöntő

2009. szeptember 15-én szerezte első dupláját a Bajnokok Ligájában, méghozzá az izraeli Maccabi Haifa elleni 3-0-ás idegenbeli győzelem alkalmával. Ezzel ő lett a legfiatalabb München-játékos, aki két gólt szerzett egy BL-mérkőzésen. Még ebben a szezonban, 2010 májusában megszerezte első mesterhármasát is, amikor a Bochum ellen egymaga szerezte a bajorok összes gólját, bebiztosítva ezzel a 3-1-es győzelmet. Thomas 20 éves és 230 napos volt akkor, ezzel pedig azóta is a Bayern legfiatalabb három gólt szerző játékosa a Bundesligában.

A kis Thomas biztosan sokat álmodozott arról, hogy gólokat szerez Bayern-mezben. Végül valóra váltak álmai, nem is akárhogy.

4. Gólpasszkirály

Kevin De Bruyne a 2014-15-ös szezonban szerzett 16 asszisztot 25 meccs után a Wolfsburgban. Thomas Müller idén csatlakozott a belgához, mivel ő is 16 gólpasszt jegyzett ebben a szezonban. Csak ők ketten voltak képesek ennyi találatot előkészíteni a Bundesliga történetében, mióta számolják ezeket az adatokat (2004). Ő az egyetlen, aki a tizenhat éve elkezdett részletes adatgyűjtés óta 100 gólpasszig eljutott.

5. Német rekorder

44 gólos mutatójával a Bajnokok Ligájában Thomas Müller a legeredményesebb német csatár a legrangosabb európai kupasorozatban. Emellett egy meccsre van attól, hogy beállítsa Philipp Lahm 112 lejátszott mérkőzéses BL-rekordját.

6. Flick + Müller = gólok

Alphonso Davies és Manuel Neuer mellett Thomas Müller az egyetlen kerettag, aki a Hansi Flick által irányított 21 mérkőzés mindegyikén szerepelt. A napokban kinevezett német edző alatt Müller pontosan ugyanannyi találatból vette ki a részét (nyolc gól, tizenhárom assziszt), mint ahány meccset lejátszott. Csak Robert Lewandowski neve szerepel több gól mellett (24).

111 games in 11 years: Müller on the way to German record

Müllert ünneplik csapattársai, miután megszerezte első BL-gólját a Sporting Lisszabon ellen, 2009 március 10-én.

7. Müller, mint rekordbajnok

Az elmúlt 11 évben Thomas nyolcszor emelte magasba a bajnoki salátástálat. Csak egyetlen játékos, a tavaly elköszönő francia ikon, Franck Ribéry nyert több ligacímet, kilencet.

2023-ig még lesz ideje ezt a rekordot is megdöntenie a németnek…

7 érdekes tény a hosszabbító Thomas Müllerről
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top