Sajtótájékoztató

Flick: Jó érzés ismét a pályán lenni és felhúzni a futballcsukát



A Bayern 2023-ig hosszabbító edzője egy videós sajtótájékoztató keretein belül többek beszélt a jelenlegi helyzetről, az edzésről saját maga illetve Müller szerződéshosszabbításáról, Boatengről, Kloséról, Neuerről is.

A jelenlegi helyzetről: Tartanunk kell azokat az intézkedéseket, amelyeket a jelen szükségessége mellett előírtak. Természetesen reméljük, hogy hamarosan ismét játszhatunk. A DFL ezzel kapcsolatban létrehozott egy operatív törzset és olyan utasításokat adott, amelyeket be kell tartanunk – mindazonáltal nyitottnak kell lennünk a rövidtávú változásokra. Készen fogunk állni, amikor újra indul a bajnokság. Ez nem rajtunk múlik, viszont továbbra is szépen be kell tartanunk az irányelveket.

A szerződéshosszabbításáról: Bizalmas és jó megbeszéléseket vezettünk. Azt hiszem jó úton járunk és remek alappal rendelkezünk. Örülök, hogy az edzői stábommal együtt, további három évig dolgozhatunk ezzel a csapattal. Az FC Bayernnél eredmények kellenek, ez az én elvárásom is. Főleg a mostani helyzetben tudja az ember felértékelni, hogy az FC Bayern a munkáltatója. Egyszerűen fontos, hogy egy bizonyos biztonságban érezzük magunkat.

Bundesliga zurück auf dem Trainingsplatz - Sport - Badische Zeitung

A jelenlegi “kiscsoportos” edzésekről: A jelenlegi edzésterv mellett is megpróbálunk példaképként viselkeni. Az irányelveket gondosan és fegyelmezetten betartjuk, azaz kerüljük a fizikai kontaktust és nagyobb hangsúlyt fektetünk a technikai szempontokra. A három hét Cybertraining mellett jó érzés ismét a pályán lenni és felhúzni a futballcsukát. Ez azért is fontos, mert az embernek egy idő után szüksége van bizonyos dolgokban ismét járatosnak lenni. A játékosoknak ez egy jó váltás, megpróbálunk változatos edzést kínálni nekik.

Müller szerződéshosszabbításáról: Természetesen nagyon örülök, hogy Thomas hosszabbított. Edzőként sokat beszélek a játékosokkal, olyan témáról is, ami a jövőjüket illetik. Végsősorban ezek olyan döntések, amelyeket mindenkinek saját magáért kell meghoznia.

Egy lehetséges kétcsatáros rendszerről: Ha az ellenfél nagyon mélyen védekezik, akkor a kétcsatáros rendszer abszolút lehetségesnek számít. A következő szezonban is rugalmasabbnak kell lennünk, több opcióval kell rendelkeznünk.

Kloséról, mint lehetséges másodedzőről: Miro jövőre elvégzi az UEFA Pro Licenszet. Ugyanaz érvényes rá, mint a játékosoknál, nem szabad sokat beszélni erről – a gondolatait mindenki befolyás nélkül a sajtó elé tárhatja. Mirot, nagyon lojális, szimpatikus és közösségi embernek ismertem meg és minden bizonnyal jót tenne az edzői stábnak is. De ez nem csak rajtam múlik, hanem elsősorban rajta.



A stábjáról: Mindig felmerül, hogy milyen tulajdonságú segítőt szeretne az ember. Jelenleg nagyon elégedett vagyok a stábommal. A játékfilozófiát illetően fontos, hogy ugyanaz legyen az elképzelés. De természetesen gondolkodom, hogyan lehetne a csapatot még jobban optimalizálni.

Az ifimunkáról: A Bayernnél eredményesnek kell lenni és szép futballt kell játszani, csapatot kell alakítani. Jó dolog, hogy a fiatal játékosok is velünk edzenek, az edzést, fegyelmet, koncentrációt illetően sokat tudnak tanulni a profiktól. De ez egy folyamat része. Az utánpótlásrészlegen a legmeghatározóbb a technika, minden más automatikusan épül hozzá.

Neuer jövőjéről: Manuelt régóta ismerem. Jól megértjük és nagyra becsüljük egymást. Az ő döntése lesz, de ő is tudja, hogy mit jelent ő a Bayernnek. Nem csak én, hanem az egész klub örülne, ha hosszabbítana.

A szerződéshosszabbításokról: Ezek is olyan döntések, amelyeket minden játékosnak a saját maga érdekében kell meghoznia. Az elmúlt hetekben és hónapokban már hangsúlyoztam, hogy milyen fontos nekünk Neuer, Alaba vagy Thiago. Az elmúlt fél évben óriási fejlődést vettek és valódi húzóemberei a csapatnak. Ezt a klub is érzékelte, remélem, hogy a megfelelő irányba fogunk haladni.

Bayern Munich return to training for first time since coronavirus ...

Boateng jövőjéről: Mindannyian elégedettek vagyunk a fejlődésével. Az edzői stábbal támogatójaként állunk mellé, de rajta is múlik mit kínál. A fejlődése nagyon pozitív volt, van még egy év a szerződéséből. Természetesen elért már egy bizonyos kort, amelyben neki is látnia kell, hogyan tervezi a jövőjét – de jelenleg a Bayern játékosa. Mindent megteszünk, hogy itt töltse ki a szerződését, ha a maradás mellett dönt. Neki kell döntenie, hogy mit csinál. A támogatásunkat eddig is élvezte, és ezután is élvezni fogja.

Az átigazolásokról és a vétójogáról: A beleszólási jog teljesen normális, ez az elődeimnél is így volt. Természetesen együtt, és csak a csapaton belül beszélünk a kerettervezésről.



Flick: Jó érzés ismét a pályán lenni és felhúzni a futballcsukát
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top