Egyéb

Kik lehetnek Hansi Flick maradásának legnagyobb nyertesei és vesztesei?



A Bayern péntek délután bejelentette, hogy a pozitív hangulatú megbeszélések után Hansi Flick 2023-ig szóló szerződést ír alá a müncheniekhez. Összegeztük, hogy az 55 éves edző maradásának a kérdéses jövőjű és egyéb személyek közül várhatóan kik örülhetnek jobban és kevésbé jobban a Rekordbajnoknál. 

✅ Ők lehetnek Flick maradásának nyertesei: 

Manuel Neuer, a Bayern szerződéshosszabbítás előtt álló csapatkapitányát többször is a világ legjobb kapusának nevezte Flick, maradásával Alex Nübel esélyei lényegesen csökkennek arra, hogy számottevő játéklehetőséget kapjon a bajorok kapujában Manu mögött.

▪ Thomas Müller a Niko Kovac edzősége alatti utolsó hetekben csak parkolópályán szerepelt és jövője is kérdéses volt. Hansi Flick átvételével azonban a bajorok egyik leghasznosabb játékosává nőtte ki magát és 2023-ig hosszabbítani fog a klubbal – 36 tétmeccsen 10 gólt  és 19 asszisztot jegyzett, a legfontosabb meccseken pedig kihagyhatatlan eleme maradt a csapatnak.

▪ Jerome Boateng szerződése 2021-ig szól és a német középhátvéd is eltudja képzelni, hogy maradjon a Bayernnél – főleg miután Flick irányítása alatt sokkal jobb, fénykorára emlékeztető teljesítményt nyújtott, mint az előző edzőnél. A klub viszont lehet, hogy másképp gondolja és inkább megválik tőle, mint hogy új szerződést kínáljon neki. A bíztató játéka miatt mindenképp jobb ajánlatokra számíthat, mint ami Kovac alatt kinézett neki.

▪ David Alabával is kitűnő Flick kapcsolata, ugyanis nagyra becsülik egymást és az osztráknak is imponálhat Hansi stílusa. A Bayern akadémiájáról felkerült hátvéd a bajorok személyi problémái és Alphonso Davies remek balbekként nyújtott teljesítménye miatt középhátvédként is bizonyította klasszisát. David korábbi elmondása szerint remekül érezte magát ezen a poszton, így a vele való szerződéshosszabbítás is pozitív irányt vehet.

▪ Thiago Alcantara a kezdeti mellőzés után szinte kihagyhatatlan elemévé vált Flick rendszerének. A spanyol labdaszerző-mélységi irányító játékos az év elején több gólt szerzett, mint korábbi szezonjaiban és játéka is látványosan felfejlődött. Ha Flicken múlik, a spanyol is meg fogja toldani a 2021-ig szóló szerződését.

▪ Ivan Perisic a szélsőproblémák miatt többször is kezdőként kapott lehetőséget Flicktől, de csereként beállva sem szégyenkezhetett teljesítménye miatt. A Bayern állítólag meg akarja tartani őt, ez ellen valószínűleg Hans-Dieter sem fog ellenkezni.

▪ A Bayern legtehetségesebb játékosainak is nagyon jó hírként szolgálhatott, hogy hogy hároméves szerződést ír alá a mester – Alphonso Davies és Joshua Zirkzee rengeteget profitált Hansi bizalmából, amit alaposan meg is hálálnak a srácok. A közeljövőben az olyan tehetségek, mint Batista-Meier, Dajaku, Singh, Arp vagy a 16 éves Arrey-Mbi szolgálataihoz is bátrabban nyúlhat az edző.

Kimmich a középpálya centrumában szinte kihagyhatatlan játékosa Flick elképzeléseinek, a jövő potenciális csapatkapitánya lehet majd a Bayernben. Leon Goretzka eleinte többet játszott, csereként azonban sokszor bizonyítja, hogy nagy potenciál rejlik benne és előbb utóbb győzteseként jöhet ki a csapaton belüli versenyfutásnak.

▪ A csapat és a szurkolók mindenképp profitálhatnak Flick maradásából, a Bayern ugyanis szépen és eredményesen játszik, a koronakrízis előtt mindegyik sorozatban végső esélyesnek számított és ez a közeljövőben sem fog változni. Már pár hét után is remek csapatszellemet teremtett, három év alatt pedig komoly menetelésbe foghat a Rekordbajnokkal. Csapatát és játékosait nagyra becsüli és ennek többször is nyilvánosan adott hangot. A spílerek is többször dicsérték őt rövid idő alatt, mint elődjét hosszútávon.

Timo Werner sosem zárkózott el igazán a Bayerntől és Hansi Flick maradásával valószínűleg komolyan el is gondolkozott egy müncheni transzferen. Tudniillik, hogy a Bayern edzője ismert támogatója Werner játékának és Timo ügynöke (aki egyben Sülét is képviseli) remek kapcsolatban áll a Rekordbajnokkal. Ha kérni fogja a vezetőségtől a leigazolását, akkor esélyes, hogy teljesíteni is fogják ezt neki.

▪ Kai Havertznek is közismerten nagy rajongója Hansi Flick, az U17-es válogatottból remekül ismeri a Leverkusen 20 éves középpályását. Többször is kiemelte fejlődését és domináns, hatékony játékát, szerinte Havertz különbséget tud jelenteni a pálya utolsó harmadában. Ha esetleg nem is ezen a nyáron, a következő idényekben nagyon nagy esély van rá, hogy a Bayernbe igazoljon és itt bontogassa tovább szárnyait a gólerős játékos.



FC Bayern Munich's head coach Hansi Flick speaks at a press ...

🚫 Kevésbé örülhetnek Hansi maradásának:

Corentin Tolisso: A francia középpályásnak voltak sérülései, de egyébként sem igazán tudott megérkezni a Bayernbe. Hansi többször is a kezdőbe jelölte őt, viszont a világbajnok szemmel láthatóan nem tudott olyan szintű teljesítményt nyújtani, amely pozitív kihatással lenne a további jövőjére és amellyel komolyan veszélyeztetné a többiek játékát. Szerződése 2022-ig szól, de az Inter állítólag érdeklődik iránta és a saját jövője érdekében jó eséllyel távozni is fog a következő transzferablakban.

Javi Martínez: A Bayern védekező középpályása szintén sokat volt sérült, de egészségesen sem kapott sok lehetőséget. Ha a többség egészséges, a védelemben van elegendő alternatíva, a középpályán pedig a tapasztalatok alapján inkább a gyorsabb, technikásabb játékosokra számít a mester. A baszk játékos szerződése 2021-ig szól és mivel nem valószínű, hogy hosszabbít, jó esély van arra, hogy a következő szezont már Spanyolországban kezdi meg.

▪ Coutinhonak sem kimondottan ízlik a Bayern jelenlegi rendszere – vannak jó megmozdulásai és mérkőzései, de a komolyabb csapatok ellen hiányzik belőle a tőle várt klasszis, Müller például előkelőbb helyet foglal el Flick hierarchiájában. A legfőbb problémája a szerénysége, önbizalom hiányában nem igazán tud kibontakozni a csapatban. A brazilt valószínűleg nem vesszük meg a Barcától, ezért állítólag már el is kezdett tárgyalni a Chelseavel.

▪ Alexander Nübel, a legtehetségesebb német kapusnak vélt 22 éves játékos a következő szezont a Bayernben kezdi meg, de be kell érnie a másodhegedűs szerepkörrel. Ahogyan azt feljebb már említettük, Flick nagyon sokra tartja Manuel Neuer múltját és jelenlegi teljesítményét, csak nagyon indokolt esetben fog kapuscserét alkalmazni.

▪ Hasan Salihamidzic, a Bayern leendő sportelnöke az egyik legfőbb kerettervezésre alkalmazott embere a bajoroknak. Hansi Flick azonban nem adja magát könnyen, a múltban többször is nyíltan követelt játékosokat, egy nyilatkozatában pedig elmondta, hogy beleszólási jogot szeretne a leendő csapatába, amely Salihamidzic tekintélyének csökkenéséhez és egyes esetekben a két személy közötti nézeteltéréshez vezethet. Flick például szívesen látná azt a Wernert a csapatban, akinek a játéka Hasan szerint nem igazán illik a Bayern-rendszerbe.

▪ Leroy Sané szappanoperáját jól ismerhetjük a múlt nyárról, Robbéry egyik utódjaként érkezett volna a német szélső. Sérülése közbeszólt, így maradt a Cityben, télen viszont szívesen áttette volna székhelyét a Säbener Strasszéra, illetve állítólag továbbra is érdeklődik egy mücheni átigazolás iránt. Flicket nem tartják Sané legnagyobb rajongójának, Salihamidzic viszont ragaszkodna a szélső megszerzéséhez. Nagy játszma lesz a vezetőségben, hogy őt vagy Wernert szerezze-e meg a klub. Mindkét játékos érkezése valószínűtlennek tűnik.



Kik lehetnek Hansi Flick maradásának legnagyobb nyertesei és vesztesei?
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top