Interjúk és nyilatkozatok

Rummenigge: Ezen az úton akarunk továbbhaladni; Hansi Juppra emlékeztetA Bayern vezérizgazgatója a BILD-nek adott interjújában mesélt Hansi Flickről és szerződéshosszabbításának okairól, érintette a szerződéshosszabbítási megbeszéléseket és a koronakrízis miatti fizetéscsökkentést is.

Herr Rummenigge, Hansi Flick azzal a tollal írta alá a hároméves szerződését, amelyet az 55. születésnapjára ajándékozott neki?

Még nem. Szóban minden részletben megegyeztünk, de a jogászunk home office-ban dolgozik és otthon készíti el a szerződést. Ezután viszont nagyon szívesen bevetheti a golyóstollját.

Miért Flick a megfelelő edző az elkövetkezendő három évre?

A focija sikeres és a szórakoztatja a nézőket. Mi kell ennél több? Hansi bevezette azt a stílust, amellyel 2013-ban triplázni tudtunk. Ráadásul az olyan fiatal játékosokat, mint Davies vagy Zirkzee is kiemelkedő fejlődésen vitte keresztül. Ezen az úton akarunk továbbhaladni. A három éves időtartam a bizalmunkat jelképezi.

Igaz, hogy Jupp Heynckes szerepet játszott a szerződéshosszabbításban?

Jupp nagyon sokra tartja őt. Párszor telefonáltunk és teljes meggyőződéssel ajánlotta Hansit, aki az ő szempontjából is remekül passzol az FC Bayernhez.

Melyik Bayern edzővel hasonlítaná össze leginkább?

Juppra emlékeztet. Különösen a csapat iránti empatikus bánásmódjuk különbözteti meg őket a többiektől.Flick az év elején vétójogot akart az átigazolásokba.

Hansinak van beleszólási joga, ez egyértelmű. A személyi döntéseink során az edző véleményének természetesen szerepe van, neki kell dolgoznia a játékosokkal. Ezért is akartuk letisztázni az edzői pozíciót, mielőtt az elkövetkezendő hetekben és hónapokban összeállítjuk a következő szezon játékoskeretét.

Mi a helyzet Leroy Sanéval és Timo Wernerrel?

Önök is tudják, hogy nem beszélek olyan játékosokról, akik más csapatokkal állnak szerződésben.

Conflicts despite the new contract: In the case of Flick and ...

Hogy állnak Alaba, Müller, Thiago és Neuer ügyében?

Hasan Salihamidzic és Oliver Kahn vezetik a megbeszéléseket. Az ajánlataink nagyon sportszerűek és komolyak, korona-engedmény nélküliek! Azt hiszem, hogy a világon nem sok klub tudja ezt a krízist így kezelni.

Még egy kérdés, a fizetéscsökkentésre vonatkozólag: Meddig érvényes?

A játékosok és a vezetőség először áprilisban mondtak le a 20 százalékról. Ezzel sikerült megvalósítani, hogy az FC Bayern egyetlen alkalmazottja se tegyen nettóban kevesebbet a zsebébe. Ha hosszabb szünetre kerülne sor, a hónap végén ismételten összeülünk a csapattanáccsal, és megbeszéljük a továbbiakat.Rummenigge: Ezen az úton akarunk továbbhaladni; Hansi Juppra emlékeztet
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top