Egyéb

Ezt a kapust akarta Kahn utódjának leigazolni a Bayern



Oliver Kahn és Manuel Neuer személyében hosszú éveken keresztül a világ legjobb kapusai védték, illetve jelenleg is védik a Bayern München hálóját. Igen ám, de az átmenet nem volt egyszerű – Olli 1994 és 2008 között volt, Neuer pedig 2011-től mindmáig a bajorok elsőszámú kapusa.

Amikor Kahn karrierje lassan véget ért, a Rekordbajnok elkezdett utódot keresni – Olaszországban meg is találta, méghozzá Sebastian Frey személyében. A francia kapus a calciomercatonak elmondta, hogy kétszer is megkeresték a müncheniek. Először 2001 és 2005 között: „Amikor a Parmánál voltam, visszautasítottam az FC Bayern, az Arsenal és a Chelsea ajánlatait.”

Amikor később, 2005-től 2011-ig a Fiorentinában játszott, szintén visszautasította a Bayernt, hozzátette: „Akkor a szívemmel döntöttem.” Frey visszautasítása után a bajorok kísérleti fázisba lépve többek között Michael Rensinget, Thomas Kraftot, majd később Hans-Jörg Buttot is kipróbálták a kapuban, de csak három évvel Kahn visszavonulása után szerezték meg a jelenleg is elsőszámú Manuel Neuert a Schalkétól.

Talán ezért is igazolta le már most Alexander Nübelt a német Rekordbajnok?



Ezt a kapust akarta Kahn utódjának leigazolni a Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top