Hivatalos

A Bayern München 2023-ig hosszabbított Hansi Flickkel



A Rekordbajnok péntek délután saját weboldalán jelentette be az örömteli hírt: a szezon közben a csapat élére állított Hans-Dieter Flick 2023-ig hosszabbította meg szerződését a bajorokkal.

„Alig várom, hogy megküzdjünk az előttünk álló kihívásokkal az edzői stábom és a játékosok segítségével. Közösen (a vezetőséggel) megbeszéltük a terveinket az előttünk álló szezonra. Biztos vagyok benne, hogy sokat érhetünk el együtt.” – nyilatkozta az 55 éves német tréner.

Flick tavaly júniusban csatlakozott Niko Kovac edzői stábjához, majd a horvát szakember távozása után ideiglenes vezetőedzővé lépett elő. A Bayern élén 21 tétmeccsen 81%-os győzelmi mutatóval büszkélkedhet, novemberi kinevezése óta pedig mindössze két bajnokit vesztett el a csapat. A szurkolók körében is azonnal kedvenc lett, főleg támadó felfogása miatt (a csapat az ő irányítása alatt átlagban három lőtt gól felett zárta a meccseket).

Breaking: Bayern Munich extend Hansi Flick's contract until 2023 ...

Thiago is boldog lehet a német tréner végleges kinevezésével.

A Bayern München közleménye szerint Karl-Heinz Rummenigge, Oliver Kahn és Hasan Salihamidzic közös döntése volt a szerződés meghosszabbítása, amelyről „pozitív beszélgetések és a Flick iránti bizalom megléte” után döntöttek. A három nagyágyú nyilatkozott is a döntés után, mondataikat alább olvashatjátok.

Oliver Kahn: „A Bayern számára egy olyan edző a fontos, aki megérti a csapat filozófiáját. Hansi a játékosa és a másodedzője is volt a klubnak. Most véglegesített tréner. Örülök annak, hogy közösen tudjuk kifejleszteni az ötleteinket a ránk következő években.”

Hasan Salihamidzic: „Az első naptól kezdve – amikor Hansi átvette a csapatot – meg volt a tervünk, hogyan álljunk hozzá a helyzethez. Először két meccsre, majd karácsonyig vette át az irányítást, aztán pedig sikerült megegyeznünk, hogy az edzőnk lesz a szezon végéig. Hansi lojális és fegyelmezett. Az eredményei is magukért beszélnek. Mindketten tudjuk, hogy melyik irányba szeretnénk továbbvinni a csapatot. A futballnak most nagy kihívásokkal kell szembenéznie. Úgy hisszük, Hansi ebből a szempontból is kiváló edző.”

Bayern Munich: Hasan Salihamidzic surprised by Flick statements ...

A jövőben sok hasonló képet fogunk látni.

Karl-Heinz Rummenigge: „A Bayern nagyon elégedett Hansi Flick munkájával. A fiúk nagyon sokat fejlődtek a kezei alatt és szép focit játszanak, ez pedig meglátszik az eredményeken is. Mi vagyunk az egyetlen német klub, akik még versenyben vannak mindhárom fő sorozatban. Emellett tetszik, ahogyan vezeti a csapatot, emberségből is jeles. A Bayern München megbízik Hansi Flickben és meggyőződésünk, hogy folytatjuk céljaink teljesítését vele.”

Sikeres és trófeákban gazdag munkát kíván a bayernszektor.hu is!

A Bayern München 2023-ig hosszabbított Hansi Flickkel
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top