Egyéb

Kimmich és Goretzka segélyprogramot hirdetett – több német játékos is csatlakozottLeon Goretzka és Joshua Kimmich a koronavírus elleni küzdelem jegyében elindították saját segélyprogramjukat, amelynek alapjaként 1.000.000 eurót bocsájtottak rendelkezésre és várják a további adakozásokat. Az összegyűlt pénzből egy űrlap kitöltésével bármely németországi segélyszervezet, társadalmi intézmény közvetlen segítséget igényelhet a srácoktól.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, sportolás, szöveg és túra/szabadtéri

A srácok egy közleményben fogalmazták meg az adakozásuk miértjét.

Németország leállt. A koronavírus miatt koncertek maradnak el, mozik zárnak be, de a futballmérkőzéseket és a sportpályákat is érinti a tilalom. Társadalmi életünk és a közös együttlét erősen lekorlátozódott. Ugyanakkor a karitatív társaságok, a társadalmi intézmények, az orvosi személyzet és az ellátólánc fenntartását szolgáló összes intézmény nagyszerű munkát végeznek, messze meghaladják a személyes és gazdasági képességük határait.

Profi labdarúgóként egészséges, kiváltságos életet élünk, ezért ezekben a nehéz időkben kötelességünknek érezzük a felelősségvállalást. Ezekben az időkben adni és kölcsönösen segíteni a nap parancsolata.

Mindannyian gondoskodhatunk arról, hogy a koronavírus ne terjedjen tovább, viszont csak közösen vehetjük ki a részünket a társadalom gyógyulásából. A WeKickCoronával azoknak akarunk segíteni, akik másoknak segítenek, ki akarjuk venni a részünket abból, hogy a krízis után is olyan és erős változatos legyen a társadalmunk, mint korábban.

Mi nem csak az FC Bayern München és a német válogatott profijai vagyunk, hanem a társadalmunk része is, és kötelességünknek érezzük az összetartásra és a felelősségvállalásra való felszólítást. Ezért akarunk ilyen egyszerűen és ilyen közvetlenül segíteni azoknak, akiknek ezekben a hetekben még égetőbb szüksége van a segítségünkre. Örülünk mindenkinek, aki ebben minket támogat.

Nem sokkal a segélyakció meghirdetése után további híres német labdarúgók álltak be a sorba: Mats Hummels, Benedikt Höwedes, Jonas Hector, Julian Draxler, Sebastian Rode és Leroy Sané is csatlakoztak az adományozók sorához, így jelenleg 1,6 millió eurós összeg áll rendelkezésre. Reméljük és biztosak vagyunk benne, hogy sokan fognak még csatlakozni a mentőcsapatba.Kimmich és Goretzka segélyprogramot hirdetett – több német játékos is csatlakozott
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top