Interjúk és nyilatkozatok

Alaba: Motivációként használtam a rasszizmust



David Alaba a GQ magazin áprilisi kiadásában elmondta, hogy pályafutásának elején tapasztalta a rasszizmus jeleit, de ez motiválta is őt a továbbiakban.

„Fiatalabbként engem is értek olyan konfliktusok, amelyek nem voltak túl szépek. Ez is hozzásegített ahhoz, hogy az legyek, aki ma vagyok, a rasszizmust motivációként használtam. Viszont nagyon, nagyon szomorúnak tartom ezeket az eseteket és tulajdonképpen létezniük sem szabadna.”

A Bayern 27 éves osztrák játékosa szerint még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a rasszizmus elleni küzdelemre.

„Azt hiszem, hogy különösen nekünk játékosoknak és a nyilvánosságban szereplő embereknek kell felemelnünk a hangunk ez ellen – függetlenül attól, hogy érint-e minket ez a dolog vagy sem. A futballszervezeteknek is segíteniük kell ebben. Láthatjuk, hogy egy-két dolog megmozdult, de talán még ez is túl kevés.”




Képtalálatok a következőre: bayern augsburg racism

David természetesen a koronavírussal kapcsolatban is nyilatkozott:

„Minden egyes ember képes és mindenkinek ki is kell vennie a részét abból, hogy a koronavírus csillapodjon és legyőzzük a terjedését. Ha már egy elmaradt edzés vagy meccs segít ebben, akkor mindannyiunknak teljes mellszélességgel kell beállnunk ezen döntések mögé.”

A GQ magazin megkérdezte tőle, mit tervez a pályafutását követő időszakra:

„Nehéz megmondani, de eltudom képzelni, hogy egy-két évre elmenjek, például az USA-ban éljek és megismerjem az ottani kultúrát. Vagy viszatérek a hazámba, Bécsbe, vagy maradok Münchenbe. Meglátjuk.”

Alaba: Motivációként használtam a rasszizmust
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top