Mire megy a Lewandowskit elvesztő Rekordbajnok a felemás szezont futó TSG ellen? Erre a kérdésre próbálunk választ találni aktuális előzetesünkben.

A csapatokról

A Bayern Münchent vendégül látó sinsheimi alakulat jelenleg a nyolcadik helyen tengődik a bajnokságban. Nagyjából ugyanannyi egységnyire vannak az osztályozót érő helyekről, mint soron következő ellenfelüktől, gólkülönbségüket pedig az utóbbi három fordulóban elszenvedett két egygólos vereség faragta negatívra (a Freiburg és a Wolfsburg ellen kaptak ki, jelenleg 34 lőtt és 36 kapott találatuk van).

Legutóbb február elsején, az erősnek mondható Leverkusen ellen nyertek (2:1), azóta pedig a Bayernnel is találkoztak: egy kalandos 4:3 után búcsúztak a Német kupából. Hazai mérlegük kifejezetten rosszul fest, hiszen 12 meccsen hatszor kikaptak és csak ötször voltak képesek otthon tartani a három pontot.

Képtalálatok a következőre: oliver baumann

Oliver Baumann volt az egyik hős a Hoffenheim legutóbbi találkozóján, amikor vesztes állásból álltak fel a Mönchengladbach ellen (1-1).

Ha az ellenfél keretére tekintünk, szembetűnhet, hogy mindössze a csapat egyharmada, tíz játékos német nemzetíségű, a legtöbb gólt szerző német pedig a belső védő, Benjamin Hübner, a maga egy góljával. A gólokért az első Bundesliga szezonját futó dán Robert Skov, az örmény Sargis Adamyan, az izraeli Munas Dabbur, az algériai Ishak Belfodil, valamint a horvát Andrej Kramaric felelősek, azonban ebből az ötösből csak Skov és Kramaric lesz bevethető a Bayern ellen. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a négygólos Jürgen Locadia a télen az amerikai első osztályban játszó Cincinattihez igazolt kölcsönszerződéssel.

A csapat jelenlegi legfontosabb tagja így a leghátsó ember, Oliver Baumann lett, aki 19 mérkőzésen négyszer tudta kapott gól nélkül lehozni az aktuális találkozót, legutóbb pedig a Mönchengladbach ellen remekelt: kilencszer védett, valamint a kiváló francia csatár, Alassane Pléa tizenegyesét is megfogta. Hogy az edző, Alfred Schreuder vele kezdi majd a szombaton felálló kezdő tizenegyet, egészen biztos.

Lewa sajnos ezt és még másik öt találkozót is kénytelen lesz kihagyni.

A Bayern München háza táját a Chelsea elleni nagyarányú győzelem mámora járta be egy ideig, azonban másnap jött a rossz hír: Robert Lewandowski négy hétig kénytelen lesz kihagyni a találkozókat, mivelhogy sérüléssel bajlódik. A meggyőző munkát végő Hansi Flick így kap egy utolsó kihívást, mielőtt egy esetleges hosszú távú megbízást kap a vezetőségtől: a klasszis polák nélkül kell behúznia a következő hat találkozót.

A megoldás egyszerűnek tűnhet: Philippe Coutinho érkezne a padról Serge Gnabry helyére, aki majd elfoglalja Lewandowski csatárpozícióját. Felmerültek teoriák, miszerint Flick a kétszer is jolly jokernek számító fiatal Joshua Zirkzee-t dobja be majd a mély vízbe, ezeket pedig a német mester sajtótájékoztatójában is említette, igaz, nem jelentette ki pontosan, hogy a holland lehet Lewa pótembere. Thomas Müller is opció lehet a probléma enyhítésére. Javi Martníez pedig egy hosszabb kihagyás után először utazott el a meccskerettel.

A Bayern futballistái egyedi mezben lépnek pályára, ezt a Facebook-oldalunkon megtekinthetitek!

Érdekességek

A Hoffenheim az előző három hazai, Bayern elleni mérkőzéséből kettőt megnyert, összességében viszont 23-ból 15-öt elveszített.

Andrej Kramaric a kék-fehérek legeredményesebb játékosa ebben a Bundesliga-szezonban (9 gólban volt szerepe: 7 gól, 2 assziszt).

A Bayernnel 2018-ban salátástálat is nyerő Sebastian Rudy az előző fordulóbeli mérkőzés (‘Gladbach 1-1 Hoffenheim) alkalmával a sinsheimiek legtöbb első osztályú bajnoki mérkőzésen pályára lépő játékosa lett.

A Bayern keretéből senki sem nyomott le eddig több sprintet az idei Bundesliga szezonban, mint a kanadai tehetség, Alphonso Davies (581), holott hatan is több játékperccel büszkélkedhetnek, mint ő.

Kép

Javi neve végre az egészségesek listáján foglal helyet.

Nyilatkozatok

Alfred Schreuder (a Hoffenheim trénere): „Tudjuk, mennyire erős a Bayern München, de már ebben a szezonban is megtudtuk mutatni, mit tudunk ellenük. Két meccsen öt gólt lőttünk nekik.”

Benjamin Hübner (a Hoffenheim bekkje): „A Bayern ismételten rendkívül jó formában van, de nem félhetünk. Bátraknak kell lennünk, előre kell mennünk és kihasználnunk a helyzeteinket.”

Hansi Flick: „Nagyszerűek voltunk a Chelsea ellen és most egy újabb nehéz feladat jön, ahol bizonyítanunk kell. Két nagyon fontos játékossal kevesebbek vagyunk, fontos, hogy csapatként működjünk. A játékosaim tudják, mit kell tenniük.”

David Alaba: „Egy nehéz és egy nagyon dinamikus mérkőzést várok. A Hoffenheim jó focit tud játszani – mint mi -, emellett pedig jó képességű játékosaik vannak.” (Az osztrák korábbi klubja weboldalának nyilatkozott)

Flick: „Erfolg hat man nur gemeinsam“

Flick fejében már összeállt a képlet.

Előzetes kezdők

Hoffenheim: Baumann – Kaderabek, Nordtveit, Hübner, Zuber – Rudy, Grillitsch, Samassekou – Skov, Baumgartner – Kramaric

Bayern München: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Thiago – Müller, Goretzka, Coutinho – Gnabry

Hiányzók

Hoffenheim: Adamyan (bokasérülés), Belfodil (térdsérülés), Dabbur (térdproblémák)

Bayern München: Coman (combsérülés), Lewandowski (térdsérülés), Perisic (bokaproblémák), Süle (izomszakadás)

A találkozó 15:30 perckor kezdődik majd és a Sport 2 csatornáján követhetitek élőben!

„Megfogyva bár, de törve nem” | Előzetes: Hoffenheim – Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top