Bundesliga

Hansi Flick: Lewandowski sérülése miatt még jobban össze kell tartanunkA Bayern vezetőedzője a szombat délutáni, Hoffenheim elleni idegenbeli meccs előtt tartott sajtótájékoztatót.


Lewandowski hiányáról: Robert természetesen bizonyította a kvalitásait, és nem csak a kapu előtt. Az utolsó meccsen is megmutatta, hogy ő egy olyan játékos, aki abszolút illik a csapatba. Olyan impulzusokat ad, akivel labda nélkül is tudunk játszani. Ezért is nagyon fontos ő számunkra.

A személyi helyzetről: Két fontos játékossal lettünk szegényebbek. Kingsley esetében reméljük, hogy csak öt napra dőlt ki. Robertnél már más a helyzet, ebbe bele kell törődnünk. Még jobban össze kell tartanunk, hogy közösen tudjuk teljesíteni a feladatainkat.

Az új támadóalakzatról: Sok átgondolnivalónk van – de mindig jó, ha az ellenfél nem jut hozzá minden információhoz. Gnabry opciót jelent, Thomas is tud elől játszani. Ezt a kérdést holnapig nyitva hagyom. Zirkzee is egy olyan kerettag, aki biztosan szerepelni fog a gondolatainkban. Meglátjuk, hogy mi a legjobb neki. A legjobb a játéklehetőség. Ezért mérlegelnünk kell, szükségünk van a keretben rá.

Coutinhoról: Philippe mindenképp kezdeni fog. Megvan a lehetősége, hogy a játék közben beilleszkedjen a csapatba. Edzésen mindig nagyon jól teszi a dolgát. Remélem, hogy nem fog görcsölni és megmutatja milyen kvalitásokkal rendelkezik. Ez egy optimális időpont lenne erre.

Boatengről: Örülök, hogy Boateng formajavuláson megy keresztül, sokat is tett ezért, illetve a csapat támogatását is élvezi. Ő egy fontos játékos, bizonyítja, hogy milyen kvalitásai vannak. De pár dologban biztosan még jobb is lehet. Nem szabad visszavennünk, azon kell dolgozni, hogy ismét arra a szintre érjen fel, amelyen volt is.

Martínezről: Figyeljük őt a mai záróedzésen, ezután pedig átgondoljuk, hogy vigyük-e őt magunkkal Hoffenheimbe. Kezdőként természetesen még nem opció a játéka.

A jövőjéről: Mi vagyunk az egyetlen német csapat, amely mindhárom sorozatban képviselteti magát. Erre kell koncentrálnunk.

A terhelésről: Nagyon meggyőző számomra a csapat, tisztában vagyok a fennálló veszélyekkel. A csapatom ismeri a követelményeket. Gyorsan megtörténhet, hogy az egyik célunk nem sikerül. Részletesen figyelnünk kell a játékosaink terhelését, hogy egy teljesen fitt csapatot állítsunk ki a pályára. Szükségünk van a játékosok visszajelzésére is.

A játékstílusról: Csak közösen érhetünk el sikereket. Játék közben kell látnunk, ki tud egy 80 százalékos helyzetet 100 százalékossá alakítani. A pálya utolsó harmadában nem szabad bizonyos kockázatokba belemenni, ezért is fontos, hogy meglegyen az önbizalmunk. Vannak olyan kreativ játékosaink, akik kreatívak lehetnek, ugyanakkor hibázhatnak is.Hansi Flick: Lewandowski sérülése miatt még jobban össze kell tartanunk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top