Interjúk és nyilatkozatok

Kovac: A müncheni időszakom nagyon tanulságos és nagyon sikeres volt



Novemberi menesztése óta Niko Kovac először lépett fel a nyilvánosságban és adott nyilatkozatot Bayernes időszakáról. A 48 éves horvát az osztrák Servus TV sportműsorában a jövőjével kapcsolatban is beszélt.



„Nagyon pozitívan tekintek vissza. Három és fél éven keresztül edzősködtem a Bundesligában. Ezután lehet azt mondani, hogy jobb edző lettem. A müncheni időszak nagyon tanulságos és sikeres volt. Hálás vagyok mindenkinek, mert mindenki odáig akar jutni, de csak keveseknek adatik meg ez a lehetőség. Természetesen sokkal intenzívebb ott minden. Az ott gyűjtött tapasztalatot fogom tudni hasznosítani.”

Menesztése után sokan is sokan kritizálják Niko Kovacot – ez hidegen hagyja őt.

„A labdarúgás sok érzelmet hordoz magában. Sok ember sokat beszél, ezt az embernek nem szabad túl komolyan vennie. Előre tekintek és ez így is van jól.”

Kovac nem Berlinben, Frankfurtban vagy Münchenben, de nem is hazájában, hanem jelenleg Salzburgban él. Ott, ahol karrierjének utolsó szakaszát töltötte 2006 és 2009 között.




„Elsősorban ember vagyok és normális életem van, mint bárki másnak – elmegyek vásárolni, találkozom a barátaimmal. Egy kéthetes síelés van mögöttem, ezt 13 éve nem tudtam megcsinálni. Élvezem az időt, sokat utazom. Nagy amerikai foci-rajongó is vagyok, lehetőségem volt a miami Superbown döntőn is ott lenni.”

A Bayernnel tavaly duplázó edző nyáron vissza akar térni a szakmájához.

„Újra érzem az izgatottságot. Feltételezem, hogy nyáron ismét csinálok majd valamit, erre készítem fel magam. Hogy hol? A Bayernnél nagyobb házszám nem létezik. De nekem ez nem számít. Ha egy klubbal tudok azonosulni, akkor belevágok. Sok jó bajnokság van, Anglia, Spanyolország, a Bundesliga is mindig érdekes. Készen állok olyan helyre menni, ahol megbecsülnek. Ez döntő tényező.

Utódjának, egykori segédedzőjének boldog születésnapot kívánt.

„Természetesen továbbra is nézem a mérkőzéseket, így a Bayern Lipcse elleni találkozóját is láttam. Csakúgy mint korábban, most is örülök, ha a Bayern győz. Beszéltem ma Hansival telefonon, minden jót és sok sikert kívántam neki a Chelsea elleni mérkőzéshez.”



Kovac: A müncheni időszakom nagyon tanulságos és nagyon sikeres volt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top